Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλο το ενδιαφέρον για μετανάστευση Ελλήνων

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2010
Η Αυστραλία που έλκυε πριν μισό αιώνα τους ανειδίκευτους εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο για να δουλέψουν στα ορυχεία, στις φυτείες ζαχαροκάλαμου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, σήμερα φαντάζει σωσίβιο σωτηρίας για μια άλλη κατηγορία Ελλήνων, τους πτυχιούχους και προσοντούχους που δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα.
Η απόγνωση αναγκάζει πολλούς να βλέπουν την Αυστραλία, τον πιο μακρινό γι’ αυτούς προορισμό, ως σανίδα σωτηρίας.
Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φθάνουν σε ομογενειακούς φορείς και εφημερίδες από Ελληνες επαγγελματίες και επιστήμονες που ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να πάνε στην Αυστραλία για να εργαστούν. Το ότι επιλέγουν την Αυστραλία ως διέξοδο στο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο. Η Αυστραλία έχει βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια κρίση και σήμερα έχει μια από τις ανθηρότερες οικονομίες του πλανήτη. Υπάρχει ανάγκη από ειδικευμένους εργαζόμενους και οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία το γνωρίζουν.
Οι πόρτες της, εντούτοις, δεν είναι διάπλατα ανοιχτές σε όλους. Είναι ιδιαίτερα προσεκτική αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται, δίνει δε ιδιαίτερη σημασία στο να έρχονται στη χώρα άτομα τα οποία έχουν τα προσόντα για να πληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό της χώρας.
Τα επαγγέλματα που σήμερα έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι: Χημικοί, Μηχανικοί για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερα διοικητικά στελέχη για επιχειρήσεις, γεωλόγοι, μαθηματικοί, γιατροί παθολόγοι, οφθαλμίατροι, παιδίατροι, δερματολόγοι, φαρμακοποιοί για νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, μαραγκοί, για να αναφερθούμε στους κυριότερους τομείς.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας είναι η γνώση της Αγγλικής.
Βασικό είναι ότι εκείνος που υποβάλλει αίτηση για βίζα πρέπει να καταχωρήσει τα στοιχεία του στον κατάλογο Ειδικευμένων Μεταναστών που θα βρει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης http://www.immi.gov.au /skills. Ολες οι πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και άλλα έγγραφα που θα χρειαστούν υπάρχουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης στη διεύθυνση http://www.immi.gov.au/e visa/general-skilled-migration.htm
Να πούμε επίσης ότι στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά πρακτορεία εύρεσης εργασίας, τα πιο δημοφιλή δε είναι το http:// www.seek.com.au και το http://www.mycareer.com.au
Περισσότερες πιθανότητες να γίνει δεκτή η αίτησή τους έχουν εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να εργαστούν στην επαρχιακή Αυστραλία, μακριά από τα αστικά κέντρα. Επίσης, στη Δυτική Αυστραλία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικευμένους εργαζόμενους, οι μισθοί δε εκεί είναι υψηλότεροι.
Το ευκολότερο διάβημα για τον κάθε ενδιαφερόμενο είναι να επισκεφθεί την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, όπου θα λάβει τις τελευταίες και πιο έγκυρες πληροφορίες.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου