Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

«Θα ξαναπάµε στη Γάζα» Χιλιάδες πολίτες υποδέχτηκαν το Μαβί Μαρμαρά


Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2010
Χιλιάδες τούρκοι πολίτες συγκεντρώθηκαν και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές το πλοίο που ηγείτο του στολίσκου που μετέφερε πέρσι ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και η πορεία του ανακόπηκε από την αιματηρή επιδρομή ισραηλινών κομάντος.
Το πλοίο "Μαβί Μαρμαρά" έφτασε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, μία ημέρα μετά την πολλοστή απαίτηση της Τουρκίας να απολογηθεί το Ισραήλ για την επιδρομή που στοίχισε τη ζωή σε εννέα τούρκους ακτιβιστές.
Η οργάνωση που είχε την όλη επιμέλεια της επιχείρησης του στολίσκου ανακοίνωσε ότι το "Μαβί Μαρμαρά" θα κάνει και άλλη προσπάθεια να σπάσει το ισραηλινό μπλόκο και να μεταφέρει βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας.
Η επιχείρηση στην οποία θα μετάσχουν 50 πλοία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου του νέου έτους, στην επέτειο του ενός χρόνου από την ισραηλινή επιδρομή.
Στην τελετή της Κυριακής τιμήθηκε και η μνήμη των εννέα νεκρών.
Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο αυτό προκάλεσε έντονη διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ που μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί λόγω της άρνησης του Ισράηλ να απολογηθεί με το αιτιολογικό ότι οι καμάντος του αντέδρασαν αμυνόμενοι.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμετ Νταβούτογλου δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του επιθυμεί αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ αλλά για να γίνει αυτό και να συνεχιστεί ησυνεργασία των δύο χωρών το Ισραήλ θα πρέπει αφ ενός να απολογηθεί για την επίθεση και αφ ετέρου να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.
Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης Σαραϊμπουρνού για μια εβδομάδα κατά την οποία θα μπορούν να το επισκέπτονται πολίτες που θα τους ξεναγούν ακτιβιστές που μετείχαν στην περισινή προσπάθεια μεταφοράς βοήθειας στη Γάζα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου