Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΛΑΔΑ
*   Μαζικές µετατάξεις υπαλλήλων και νέες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών, ετοιµάζει το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο την υλοποίησης του «Καλλικράτη» στο κράτος που θα τεθεί σε εφαρµογή µε το νέο έτος.
*   Μετά τη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευσή τους τη Δευτέρα. Το υπουργείο Υγείας αναμένει πρόταση από τους φαρμακοποιούς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.
*   Αποκολλήθηκε με τη βοήθεια τουρκικού ρυμουλκού σκάφους στις 15:45 το μεσημέρι της Δευτέρας το τουρκικό εμπορικό σκάφος «Σερβέτ Κ» που είχε προσαράξει ανάμεσα σε βράχια από το βράδυ της Κυριακής, απέναντι από την Ψέριμο, νότια των Ιμίων και ανατολικά από την Κάλυμνο.
*   Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη σύσταση του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας σύμφωνα με την τελευταία διορθωμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο συνδυασμός «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά χάνει μία έδρα και για το λόγο αυτό μελετά να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και ένσταση κατά της διορθωτικής απόφασης.
*   Για δεύτερη φορά θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο τέως βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος, καθώς το Ε' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, συνταυτιζόμενο με τις θέσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, αναίρεσε την αθωωτική απόφαση για τον μη εκλεγέντα υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά.
*   Προεκλογική χρονιά θεωρεί ο ΛΑΟΣ το 2011, και υπό αυτό το πρίσμα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης θα προχωρήσει στη στελέχωση ομάδων εργασίας με βουλευτές και στελέχη του κόμματος με στόχο την εξυπηρέτηση των προτεραιοτήτων που έθεσε.

Κόσμος
*   Επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στη φήμη της Ρωσίας για τον σεβασμό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχει η νέα καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, και του συγκατηγορούμενου του Πλάτον Λεμπέντεφ, τόνισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.
*   «Είμαι μόνος και κουράστηκα να κρύβομαι, ελάτε να με συλλάβετε» είπε διά τηλεφώνου στην Αστυνομία της Τοσκάνης 56χρονος Ιταλός που είχε ήδη εκτίσει τριετή ποινή για συμμετοχή στη μαφιόζικη ‘Ντρανγκέτα. Ο Ιταλός ομολόγησε συμμετοχή σε δύο ληστείες μετά την αποφυλάκισή του, θέτοντας ως μόνο όρο (προφανώς για λόγους κύρους) να συλληφθεί από τον διοικητή της οικείας αστυνομικής μονάδας.
*   Το ενδεχόμενο να υπάρξει μία ενδιάμεση συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με δηλώσεις του τη Δευτέρα σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο: «αν φθάσουμε σε ένα αδιέξοδο αναφορικά με την Ιερουσαλήμ και τους πρόσφυγες, τότε πιθανώς η έκβαση να είναι μία ενδιάμεση συμφωνία».
*   Δείκτη τιμών που περιλαμβάνει εταιρείες οι οποίες τηρούν τον ισλαμικό νομικό κώδικα, τη Σαρία, καθιέρωσε το Χρηματιστήριο της Μουμπάι στην Ινδία σε μία προσπάθεια για την προσέλκυση επενδυτών.
*   Ένοχο έκρινε ρωσικό δικαστήριο τον πολυεκατομμυριούχο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι και τους συνεργάτες του για την υπεξαίρεση 218 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου. Πρόκειται για μία δίκη που είχε προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις και είχε προσελκύσει τη διεθνή προσοχή. Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα. Σε 20 συλλήψεις έξω από το δικαστήριο προχώρησε η αστυνομία.

Οικονομία
*    Με υποχώρηση και μικρό όγκο συναλλαγών σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες σε όσα χρηματιστήρια της Ευρώπης λειτούργησαν την Δευτέρα. Μεικτά τα πρόσημα στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, ενώ το κλίμα στις αγορές βάρυνε η απόφαση της κινεζικής κεντρικής τράπεζας να ανεβάσει τα επιτόκιά της.
*   Ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία διαμαρτύρεται για την προγραμματική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Περιφέρειας Αττικής για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων. Για επιλογή της «ακριβότερης και προβληματικότερης» λύσης κατηγορεί η ΠΟΕ ΟΤΑ την διοίκηση της ΕΣΔΚΝΑ. Από την πλευρά της η τελευταία σε σκληρή γλώσσα απαντά ότι το πρόβλημα πρέπει επιτέλους να λυθεί και ότι οι καθυστερήσεις εξυπηρετούν μόνο συντεχνιακά συμφέροντα.
*   Την Τρίτη αναμένεται να εγκρίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011, αφού προηγουμένως ανάψει το πράσινο φως και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τα νέα τιμολόγια προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, αλλά και ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου