Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός ανασφάλιστος εργάτης στο... υπουργείο Εργασίας

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2010
Σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας οδήγησαν στον θάνατο έναν 44χρονο Αιγύπτιο ο οποίος εργαζόταν στις υπηρεσίες καθαρισμού υαλοπινάκων στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας.
Το τραγικό δυστύχημα έγινε την Κυριακή (19/12) όπου ο άτυχος Αιγύπτιος έπεσε από τον 3ο όροφο στο ισόγειο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ο 44χρονος άνδρας εργαζόταν ανασφάλιστος, ενώ η εταιρεία που παρείχε τις υπηρεσίες καθαρισμού τον ανάγκαζε να εργάζεται παράνομα τις Κυριακής, χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο ασφάλειας, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.
Από την πλευρά της η εταιρεία επιχείρησε να παρουσιάσει τον εργαζόμενο ως υπεργολάβο, επικαλούμενη προφοροική συμφωνία, χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει συμφωνητικό ανάθεσης έργου.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει – και αφού έχουν περάσει 10 ημέρες από το ατύχημα – να αποκλείσει την εταιρεία από τους δημόσιους διαγωνισμούς για τρία χρόνια...
Σε ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Μέρα τη μέρα αθροίζονται ολοένα και περισσότερα ονόματα εργατών στη λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.
Ο θάνατος του Αιγύπτιου μετανάστη εργάτη Ασιζ Εμάντ μέσα σε κτίριο του Υπουργείου Εργασίας και μάλιστα Κυριακή, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τα εργατικά ατυχήματα.
Είναι ενδεικτικό ότι η ίδια η κυβέρνηση καταστρατηγεί τα πάντα, δίνει "γη και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και σε εργολάβους που δεν τηρούν ωράρια, συμβάσεις, μέτρα ασφάλειας.
Στο βωμό των κερδών της πλουτοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει γι’ αυτούς τίποτα, Τα τέσσερα μικρά παιδιά του άτυχου εργάτη που έμειναν ορφανά τους αφήνουν αδιάφορους.
Ο μετανάστης και όλοι οι εργάτες είναι για την πλουτοκρατία φτηνό αναλώσιμο υλικό."
Από τη μεριά της η Δημοκρατική Συμμαχία σχολίασε:
"Κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από μη σοβαρές και υποκριτικές δικαιολογίες.
Σοβαρά πιστεύει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι μπορεί αξιόπιστα να μιλά για τήρηση των νόμων που προστατεύουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα όταν αποτυγχάνει να ελέγξει τι συμβαίνει ακόμα και στα ίδια του τα κτίρια;
Επιτέλους οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους"

Πηγή: Κόσμος, Άγγελος Ανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου