Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Διευκρινιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, και ο Δημήτριος

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, 2010
Σάλος έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΑ για τον αντισημιτισμό.  Παρακάτω έχουμε τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.  Εντύπωση όμως έχει κάνει και η ανακοίνωσης του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου ο οποίος αφού «βάφτισε» τον πρόεδρο Ο
bama Μέγα-Αλέξανδρο και αφού έχει λύση ως φαίνεται τα προβλήματα της δικαιοδοσίας του στην στις ΗΠΑ τοποθετείται για Μητροπολίτη άλλης Θρησκευτικής οντότητας (Εκκλησία της Ελλάδος). 

Πέμπτη, 23 Δεκέμβριος 2010
Με αφορμή τον εγερθέντα θόρυβον εκ μέρους του European Jewish Congress σχετικώς με συνέντευξί μου εις τον τηλεοπτικό δίαυλο MEGA την 20ην λήγοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. εις πρώτην φάσιν έχω να δηλώσω τα κάτωθι:
1. Τα όσα ανέφερα κατά την τηλεοπτικήν μου συνέντευξιν εις την εκπομπήν «κοινωνία ώρα mega» αποτελούν αυστηρώς προσωπικάς μου θέσεις και απόψεις τας οποίας επανειλλημένως προφορικώς και γραπτώς έχω εκθέσει.
2. Σέβομαι, τιμώ και αγαπώ ιδιαζόντως τον εβραϊκόν λαόν όπως και κάθε άλλον λαόν της υφηλίου κατά την διδασκαλίαν του ενσαρκωθέντος Υιού του Θεού και αληθούς Μεσσίου Κυρίου Ιησού Χριστού του Σωτήρος και Λυτρωτού, τον οποίον προανήγγειλαν όλοι οι Προφήται και ο Οποίος ενσαρκώθη δια του Ιουδαϊκού έθνους.
3. Η δημοσία καταφορά μου κατά του Διεθνούς Σιωνισμού αναφέρεται εις το όργανον εκείνο που ως διάδοχος του «Σαχεντρίν» μετέβαλλε την πίστι των Πατριαρχών, Προφητών και Δικαίων του Ιουδαϊκού έθνους δια του Ταλμούδ, της Ραββινικής παραφιλολογίας και της Καμπάλα εις Εωσφορισμόν και αγωνίζεται παντί σθένει δια της οικονομικής αυτοκρατορίας που συνέστησε παγκοσμίως με έδρα την μεγάλη υπερατλαντικήν χώραν δια την επικράτησιν της παγκόσμιας κυβέρνησης και της πανθρησκείας.
4. Θεωρώ όπως κάθε εχέφρων άνθρωπος εις τον πλανήτην το ναζιστικό καθεστώς και τον παρανοϊκό δικτάτορά του Αδόλφο Χίτλερ ως ειδεχθώς κακουργήσαντας κατά της ανθρωπότητος και ίσταμαι μετά πάσης τιμής και σεβασμού ενώπιον του εβραϊκού ολοκαυτώματος όπως και κάθε ετέρας ειδεχθούς γενοκτονίας ως του Ποντιακού Ελληνισμού και του Αρμενικού λαού. Άλλωστε και το ελληνικόν έθνος θρηνεί χιλιάδας μαρτύρων από την εγκληματική ναζιστική θηριωδία.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταδικάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όσον αφορά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για το Ισραήλ.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Σε απάντηση των προσφάτων αντισημιτικών δηλώσεων που ατυχώς παρουσιάστηκαν δημόσια από Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταδικάζει κάθε παρόμοια δήλωση και εκφράζει την λύπη της για τις απαράδεκτες εκφράσεις οι οποίες δεν έπρεπε καν να είχαν λεχθεί".
«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή θεωρεί τα εκφρασθέντα σχόλια πολύ προσβλητικά και εντελώς απορριπτέα», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Επίσης υπογραμμίζει, ότι «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία έχει ηγετικό ρόλο στον διαθρησκειακό διάλογο, επιβεβαιώνει τις από μακρού θετικές σχέσεις της με την Ισραηλιτική κοινότητα εδώ και στο εξωτερικό και θλίβεται μαζί της για τις αντισημιτικές δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι αντιπροσωπευτικές ούτε των αισθημάτων και της στάσεως της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και ανά τον κόσμο, ούτε και του Ελληνικού Έθνους».
Κλείνοντας αναφέρει: "Τις Άγιες αυτές ημέρες στις οποίες εορτάζεται η ειρήνη και η καλή θέληση μεταξύ όλων των ανθρώπων, προσευχόμεθα να υπερισχύσει με τη χάρη και βοήθεια του Θεού ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση και η αγάπη."

Πηγή: Ρομφαία

Τα συμπεράσματα δικά σας,

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου