Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η Βοστώνη εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας Ακυρώσεις πτήσεων - τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες


Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2010
Εκατοντάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστώνης ακυρώθηκαν εξαιτίας της χιονοθύελλας που μαίνεται από χθες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Σπάνια Χριστούγεννα για τους κατοίκους των νότιων αμερικανικών περιοχών όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση σε κατά παράδοση ηλιόλουστες πολιτείες της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 22-38 εκατοστά σήμερα στη Νέα Υόρκη.  
Στη Βοστώνη από το πρωί της Κυριακής πέφτει χιόνι ενώ αργά το απόγευμα το χιόνι είναι πολύ πυκνό με 6-7 εκατοστά την ώρα.  Υπολογίζεται ότι σε μερικές περιοχές στα προάστεια το χιόνι θα φτάσει τους 50-60 πόντους.    Η χιονοθύελλα πλήττει το βόρειο τμήμα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και μετακινείται βόρεια.   Οι μετακινήσεις είναι λίαν επικίνδυνες ενώ αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν.  Πολλές υπηρεσίες, σχολεία και εργασίες δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα λόγο του χιονιού και των ολισθηρών δρόμων.  Κάπου 4,000 μηχανοκίνητα είναι στην υπηρεσία της κυβέρνησης της κοινοπολιτείας Μασσαχουσέττης για τον καθαρισμό των κεντρικών οδικών αρτηριών.
Η εταιρεία Continental Airlines έχει ακυρώσει 265 πτήσεις αναχώρησης από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στα προάστια της Νέας Υόρκης, και προβλέπει ότι θα σταματήσει τελείως τις δραστηριότητές της στο αεροδρόμιο έως τη Δευτέρα το πρωί.
Η εταιρεία United αναγκάστηκε να ακυρώσει 110 πτήσεις από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Βοστόνης και της Φιλαδέλφειας. "Προσπαθήσαμε να ακυρώσουμε εκ των προτέρων όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις για να αποφύγουμε να αιφνιδιάσουμε τους πελάτες μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μάικ Τρεβίνο.
Η εταιρεία AirTran ακύρωσε 81 πτήσεις στις βορειοανατολικές πόλεις που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τη χιονοθύελλα, όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια ενώ η εταιρεία Southwest ακύρωσε επίσης πτήσεις από αεροδρόμια της Ουάσινγκτον, της Βαλτιμόρης και του Νιούαρκ.   Για πρώτη φορά εδώ και 128 χρόνια χιόνισε στην Ατλάντα με το χιόνι να ξεπερνά τα 10 εκατοστά σε πολλές περιοχές της.
Ανεμοθύελες σημειώθηκαν στην Αλαμπάμα , στο Τενεσί και την Τζόρζια καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.  Χιλιάδες ατυχήματα έχουν γίνει από τη Νότια Καρολίνα μέχρι το Μέϊν.
Σε επιφυλακή και ο Καναδάς Οι καναδικές επαρχίες στην ακτογραμμή του Ατλαντικού, ιδιαίτερα αυτές του Νέου Μπρούνσγουϊκ και της Νέας Σκωτίας, προετοιμάζονται για τη σημερινή επέλαση του χιονιά ο οποίος μετατοπίζεται προς βορράν από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπουν για τις περιοχές αυτές, που ήδη έχουν πληγεί από καταιγίδες και πλημμύρες τις περασμένες εβδομάδες, χιονοπτώσεις που αναμένεται να φθάσουν τα 20 με 40 εκατοστά στο επόμενο 24ωρο, καθώς και ραγδαίες βροχοπτώσεις στις ακτές.
Οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, που κατά περιπτώσεις θα φθάνουν τα 60 με 70 χλμ/ώρα στη Νέα Σκωτία και το Νέο Μπρούνσγουϊκ και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, έως τα 150 χλμ/ ώρα στην Τέρρα Νόβα και στο Λαμπραντόρ.
Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν επίσης για χιονοθύελλες και μειωμένη ορατότητα στις οδικές αρτηρίες, καλώντας τους οδηγούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. ΄

Πηγή: Ελευθεροτυπία & Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου