Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στο Μικροσκόπιο και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2010

Τι ρόλο παίζουν οι Παπανδρέϊδες;  Αυτό ρωτούν οι Έλληνες.  Φυσικά μιλάνε για τα δύο αδέρφια του Έλληνα Πρωθυπουργού τον Νικόλα που φαίνεται στη “βιτρίνα” με πολυεκατομμυριούχους και εμίρηδες και τον Αντρίκο που δεν φαίνετε και τόσο αλλά όπως λένε έχει ειδικό ρόλο.  Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει;

Ένα απέραντο καζίνο θα γίνει η Ελλάδα με τα μηχανήματα των τυχερών παιχνιδιών. 25,000 μηχανήματα (που ξέρουν άσε αυτά που δεν ξέρουν) λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Λας Βέγκας δηλαδή, και θα πολλαπλασιαστούν για να εισπράττει το κράτος από τις άδειες. Μαζί με τα τυχερά παιχνίδια ανεβαίνει το έγκλημα ο πολιτισμός και η κοινωνία διαβρώνεται. Τελικά οι απολίτιστοι και ανίδεοι πολιτικοί την διέλυσαν τη γενέτειρα. Μετά λένε ότι φταίει ο λαός. Καλά λένε, αφού τους ψηφίζουν.

Γραφικός έχει γίνει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Στο λόγο του για τα Χριστούγεννα άρχισε με το “Αδελφοί και αδελφές…” Μας παραπονέθηκαν όμως αρκετοί γιατί στο τέλος της ομιλίας του έκλεισε με το “αδελφοί” μόνο και … ξέχασε τις αδελφές!!!

Ο Σεβασμιότατος αντί να κοιτάξει το ποίμνιο και πως θα έρθει ο κόσμος στις εκκλησίες τα έβαλε με τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Επειδή είπε τη γνώμη του για τους κεφαλαιοκράτες Εβραίους. Αμέσως ο Αρχιεπίσκοπος να αντιδράσει και να καταφερθεί εναντίον άλλου Μητροπολίτη. Άραγε τι συμφέροντα έχει; . Σεβασμιότατε, ο Χίτλερ, αυτός ο σφαγέας των λαών και των εκατομμυρίων Εβραίων είναι εχθρός μας όπως είναι και ο κάθε φασίστας και εγκληματίας μαύρος ή κόκκινος, πράσινος ή κίτρινος. Κοίταξε το ποίμνιο σου Σεβασμιότατε γιατί άδειασαν οι εκκλησιές. Στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία ο ναός που πήγα είχε δεν είχε 80 άτομα όλα κι όλα από αυτούς μόνο 11 ήσαν κάτω των 30 ετών. Μιλάμε για ενορία με 800 μέλη/οικογένειες.

Να που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μίλησε και μίλησε παλληκαρήσια όχι “Δημητριακά” (lol) σαν το δικό μας. Είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Βέβαια οι βολεμένοι πολιτικοί της Μεγαλονήσου αντέδρασαν. Ρε, εάν δεν ήταν ο Τάσος Παπαδόπουλος αυτοί οι Ανανιακοί μάλλον θα την είχαν «δωρίσει» τη χώρα, ψέματα.

Ακόμα να γίνει ανακοίνωση για την Παρέλαση της Βοστώνης. Τι γίνεται τελικά με την παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης; Αυτό μας ρωτούν με μηνύματα που στέλνουν οι αναγνώστες μας. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση από την πλευρά της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Πριν περίπου μία εβδομάδα ζητήσαμε από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Θέμη Καρατζά καθ’ όλα αρμόδιο για την παρέλαση αλλά ο άνθρωπος δεν είχε κάτι καινούργιο να μας πει. Πληροφορίες από το Δημαρχείο της Βοστώνης αναφέρουν ότι ο Δήμος της Βοστώνης που συμβάλει για την Ελληνική Παρέλαση θα κόψει αρκετά από τα χρήματα που διαθέτει για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ο καιρός όμως περνάει.

Είδαμε τη φωτογραφία με τη γριούλα μέσα στον κάδο των απορριμμάτων να ψάχνει για να βρει κάτι χρήσιμο να φάει. Να ήταν μόνο αυτό; Χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε περιμένουν να μαζέψουν ότι πετούν οι μανάβηδες στις λαϊκές αγορές. Μας έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες από δεκάδες άτομα από όλη την Ελλάδα ότι οι εργοδότες τους δεν τους πληρώνουν για μήνες τώρα σε πολλούς κλάδους από μικρά καταστήματα μπουτίκ μέχρι νοσηλευτικό προσωπικό σε ιδιωτικές κλινικές. Μπράβο Ελλάδα με τους πολιτικούς σου και τα αρμόδια όργανα. Τι όργανα δηλαδή μάλλον… κλαπατσίμπανα.

Ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι γιατί λέει θα απελευθερωθούν τα επαγγέλματά τους. Ναι αλλά όταν φώναζαν οι φορτηγατζήδες που ήσαν αυτοί οι κύριοι και κυρίες; Τώρα ξύπνησαν;

Ακούμε ότι στο Σικάγο γίνεται… Chicago με την οργανωμένη ομογένεια. Γεωργακόπουλος και Σπυρόπουλος άρχισαν λέει το νέο “Πελοποννησιακό Πόλεμο” (είναι και οι δύο από την Πελοπόννησο). Εμάς δεν μας πέφτει λόγος αλλά ίσως έτσι να ξυπνήσει το ενδιαφέρον της Ελληνικής Ομογένειας γιατί το τελευταίο καιρό έχουμε μπει στο ψυγείο. Αδράνεια και αδιαφορία από άκρου εις άκρον των ΗΠΑ.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου