Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2010

Μαζικές µετατάξεις υπαλλήλων και νέες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών, ετοιµάζει το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο την υλοποίησης του «Καλλικράτη» στο κράτος που θα τεθεί σε εφαρµογή µε το νέο έτος.

Η ΠΓΔΜ αναμένει την προσεχή περίοδο εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων του Μάθιου Νίμιτς, μεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα του ονόματος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Την κατάργηση της Αγροφυλακής, με μετάταξη του προσωπικού της στις Δασικές Υπηρεσίες και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προβλέπει νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με το νομοσχέδιο ιδρύεται και Γραφείο Αντιμετώπισης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας ενώ δημιουργείται και ο θεσμός του «Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης», στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινοί εποχικοί πυροσβέστες.

Παρατεταμένη αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι απόψεις που εξέφρασε με αρθρογραφία του ο πρόεδρος του Δικτύου 21, φίλος και τακτικός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος με βαρείς αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να κατονομάζει.

Εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλους οδικούς άξονες στο Λεκανοπέδιο κατά το διάστημα 30 Δεκεμβρίου 2010 με 20 Φεβρουαρίου 2011, ανακοίνωσε η Τροχαία που διευκρινίζει ότι οι διακοπές της κυκλοφορίας θα είναι προσωρινές και τμηματικές και θα πραγματοποιούνται σε ημέρες και ώρες που δεν θα παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πρωτοχρονιά οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς το σωματείο ηλεκτροδηγών αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες.

Κόσμος
Ακόμα περισσότερες αναγνωρίσεις της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος περιμένει η Αρχή μέσα στη χρονιά που έρχεται, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ που απέρριψε τις δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού περί κράτους του Facebook χωρίς εξουσία και αναγνωρισμένα σύνορα.

Η Γαλλίδα μανεκέν και ηθοποιός Ιζαμπέλ Καρό που πριν από τρία χρόνια είχε φωτογραφηθεί γυμνή στην μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας, ασθένεια από την οποία έπασχε και η ίδια, πέθανε στις 17 Νοεμβρίου, ανέφερε η ελβετική ηλεκτρονική εφημερίδα «20 Λεπτά».

Με αργούς ρυθμούς επιστρέφει στο κανονικό η δραστηριότητα στα αεροδρόμια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ που τις προηγούμενες ημέρες, στη καρδιά της εορταστικής περιόδου, έμειναν κλειστά ή υπολειτούργησαν λόγω της χιονοθύελλας. Προβλήματα και στη Ρωσία, με τον Βλ.Πούτιν να ζητά από τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια δουλειά και όχι γκρίνια...

Άνδρες της ιταλικής αστυνομίας και πυροτεχνουργοί έσπευσαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βατικανό μετά τον εντοπισμό ύποπτου δέματος, που τελικώς αποδείχθηκε ακίνδυνο. Ο συναγερμός ήλθε δύο ημέρες μετά την εξουδετέρωση παγιδευμένου δέματος στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, και τις εκρήξεις πακέτων-βόμβα στις πρεσβείες Ελβετίας και Χιλής, με τη σφραγίδα ιταλικής αναρχικής οργάνωσης.

Άμεση τρομοκρατική επίθεση με στόχο τη δανική εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει τα αμφιλεγόμενα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι Αρχές Δανίας και Σουηδίας. Σε κοινή επιχείρηση των δύο χωρών συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι, τέσσερις στη Δανία και ένας στη Σουηδία. Οι συλληφθέντες θεωρείται ότι σχεδίαζαν να εισβάλουν στα γραφεία της Jyllands-Posten στην Κοπεγχάγη και «να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν».

Οικονομία
Κείμενο με χαρακτήρα ανασκόπησης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, με τη δημοσιονομική κρίση στο βάθος, δημοσιεύει το Newsweek, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας λέγοντας πως οι νέοι στόχοι της Ευρώπης θα αποδώσουν. Όπως κάθε κρίση αποτελεί ευκαιρία, αναφέρει ο αρθρογράφος, έτσι και στην περίπτωση της Ελλάδας οι «εμφανίζονται οι σπόροι της αναγέννησης».

Μικρός παρέμεινε ο όγκος των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ και την Τετάρτη, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κλείνουν με μεικτά πρόσημα. Στο πράσινο η Νέα Υόρκη, όπου οι επενδυτές εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για τον καινούριο χρόνο.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε στο γραφείο του Γ.Παπανδρέου στην Βουλή, η επιτροπή συντονισμού για την συγκέντρωση τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου. Η προσπάθεια σύμφωνα με πληροφορίες εστιάζεται το να λάβει η πρωτοβουλία αυτή ευρωπαϊκό χαρακτήρα και να μην είναι «στενά» ελληνική ή εκπορευόμενη μόνο από τους σοσιαλιστές. Επίσης ξεχωριστή συνάντηση μετά το Υπουργικό είχε ο πρωθυπουργός με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου