Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2010
Ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο προϋπολογισμός του 2011, εν μέσω έντονης κριτικής και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Με ψήφους 156 υπέρ και 142 κατά.
Ελλάδα
*   Έπειτα από πενθήμερη συζήτηση, η Βουλή ενέκρινε, χωρίς εκπλήξεις, τα ξημερώματα της Πέμπτης, τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 με τις ψήφους της συμπολίτευσης. Νωρίτερα, διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν και επιτέθηκε στη ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν θα γίνει το κόμμα του συνένοχο στη χρεοκοπία της χώρας.
*   «Παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες», όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Βουλή, δήλωσε «πιο αποφασισμένος και πιο αισιόδοξος από ποτέ» ότι θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες και οι οίκοι αξιολόγησης. «Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το 2012 θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013 απαλλασσόμαστε από το Μνημόνιο» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας. Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ.
*   Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις βουλευτών όλων των κομμάτων και υπουργών στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011, λίγες ώρες προτού τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί της Αντιπολίτευσης και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία.
*   Τη διεύρυνση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα, με στόχο τη διατήρηση θέσεων και τη δημιουργία νέων προανήγγειλε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης. Ακόμη, υπερασπίστηκε την εξαγελθείσα μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% σε βάθος τριετίας, που δέχθηκε σφοδρή κριτική από την Αριστερά, τονίζοντας πως σε μια χώρα με 25% μαύρη εργασία και 9 δισ. εισφοροδιαφυγή πρέπει να αξιοποιείται κάθε μέσο για την αύξηση των εσόδων των Ταμείων.
*   Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο πρώτος υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και ένας καθρέφτης της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.«Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας που έχετε επιβάλλει, δεν πρόκειται να γίνουμε», ανέφερε.

Κόσμος
*   Δικαστήριο της Αργεντινής καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον πρώην δικτάτορα της χώρας Χόρχε Βιδέλα, στην πρώτη καταδίκη ηγέτη της χούντας τα τελευταία 25 χρόνια. Ο Βιδέλα καταδικάστηκε για την ευθύνη του στο βασανισμό και τη δολοφονία 31 κρατουμένων το 1976, μέρος του «βρώμικου πολέμου» στους αντιφρονούντες του οποίου θεωρείται αρχιτέκτονας.
*   Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τη συνθήκη START II για τον έλεγχο των εξοπλισμών με τη Ρωσία, καθώς η κυβέρνηση εξασφάλισε τη θετική ψήφο τουλάχιστον 10 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών. Σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης, οι δύο χώρες θα περιορίσουν το οπλοστάσιο που κατέχουν και σταδιακά θα περιοριστούν σε λίγο περισσότερες από 1500 κεφαλές.
*   Ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ’ θα απευθύνει στους Βρετανούς την παραμονή των Χριστουγέννων την σκέψη της ημέρας από το BBC Radio 4, ανακοίνωσε ο δημόσιος σταθμός.
*   Μετά από την Αργεντινή και τη Βραζιλία, η Βολιβία αναγνώρισε την Τετάρτη και επίσημα την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος ενώ απέστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
*   Υψηλόβαθμη θέση στη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος στη Ρωσία ανέλαβε η Άννα Τσάπμαν, η Ρωσίδα κατάσκοπος που συνελήφθη στις ΗΠΑ ως μέλος δικτύου πρακτόρων. Σε σύντομη ομιλία της είπε ότι «πρέπει να μεταμορφώσουμε το μέλλον αρχίζοντας από τους εαυτούς μας».

Οικονομία
*   Η Αντιπολίτευση αντιμετωπίζει το θέμα της χρεοκοπίας με «αβάσταχτη ελαφρότητα» είπε σε αυστηρό και επιθετικό τόνο, ο υπουργός Οικονομικών στην τελευταία παρέμβασή του πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011. Δεν ρώτησαν το λαό αν ήθελε μια τέτοια ανατροπή στη ζωή του, πρόσθεσε. Σταχυολογώντας χαρακτηριστικές αναφορές από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κυρίως, ο Γ.Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να αποδείξει ότι στερούνται συγκεκριμένων προτάσεων. Χαρακτηριστική της δριμύτητας της επίθεσης στη ΝΔ ήταν οι συνεχείς προσκλήσεις του να «αποκαλύψει» την ορθότητα των προτάσεων της με νούμερα.
*   Με μεικτά πρόσημα και μικρό όγκο συναλλαγών, εν όψει των εορτών, σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τετάρτη. Την άνοδό τους συνέχισαν οι δείκτες στη Γουόλ Στριτ, χάρη στις μετοχές των χρηματοπιστωτικών.
*   Πραγματικότητα ακόμη και σε 18 μήνες μπορεί να είναι ο δημόσιος φορέας που θα αναθέτει έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκτιμά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, με την προϋπόθεση οι σχετικές κινήσεις να γίνουν... «με μη ελληνικούς ρυθμούς». *   «Κομπίνα» με ομάδες που έκοβαν πλαστά εισιτήρια για να αποφύγουν την πληρωμή ΦΠΑ, αλλά και να επωφεληθούν όλου του ποσού επειδή χρωστούν μεγάλα ποσά στο δημόσιο αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ. Όπως αποκαλύφθηκε επί τουλάχιστον δύο χρόνια, επτά ελληνικές ομάδες της Σούπερ Λιγκ είχαν στήσει έναν τεράστιο μηχανισμό έκδοσης πλαστών εισιτηρίων για τους αγώνες του πρωταθλήματος και των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, τα οποία οι φίλαθλοι έπαιρναν νομίμως από τα εκδοτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου