Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν τους "Πυρήνες".

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πρωτοχρονιά οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς το σωματείο ηλεκτροδηγών αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες. Κανονικά τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς με εξαίρεση το Τραμ, το οποίο δεν θα κυκλοφορήσει από τις 4 τα ξημερώματα έως τις 8 το πρωί της Πρωτοχρονιάς.


Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα είναι ανοιχτά τα καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά, σήμερα, Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Κλειστά όλα τα μαγαζιά την Πρωτοχρονιά, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου και την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένει την προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης και μέχρι στιγμής μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν με βάση τα ευρήματα.

Το φόβο ότι η κατάργηση του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) υπεύθυνου για τη δημόσια και δωρεάν χορήγηση των σχολικών βιβλίων «εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την εκπαιδευτική διαδικασία» εκφράζει ο Σύλλογος Προσωπικού και αντιδρά στην προωθούμενη συγχώνευση του Οργανισμού. «Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ένα ιδιωτικού δικαίου νομικό πρόσωπο είναι η απόδειξη της κατάργησης της δημόσιας έκδοσης και διανομής βιβλίων» προσθέτει. Σφοδρή αντίδραση και από το ΚΚΕ.

Δύο Έλληνες ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και ένας Κύπριος τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια θαλασσοταραχής στον Ατλαντικό όταν βγήκαν να δουν τι ζημιές είχαν προκληθεί πάνω στο πλοίο.

Κόσμος
Δύσκολο προβλέπει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα είναι το 2011, συνεπεία της περιστολής των δημοσίων δαπανών. Επιμένει, όμως, ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος μείωσης του χρέους.

Σοβαρούς φόβους πως η Ακτή Ελεφαντοστού οδεύει προς εμφύλιο πόλεμο εκφράζουν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών μετά το διαφιλονικούμενο αποτέλεσμα της προεδρικής κάλπης. «Κάποιοι πολιτικοί ηγέτες υποκινούν βία μεταξύ διάφορων ομάδων του πληθυσμού» υποστηρίζουν οι διπλωμάτες, ενώ ο νέος πρέσβης της χώρας στον ΟΗΕ ανέφερε πως η Ακτή Ελεφαντοστού είναι στα χείλος της γενοκτονίας

Με το δάχτυλο «στο κουμπί» παρουσίαζε το Ισραήλ ο Βρετανός πρέσβης στο Tελ Αβίβ το 1980, εκτιμώντας πως η χώρα δεν θα δίσταζε να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με τα γειτονικά κράτη. Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Φόρειν Όφις, ο Βρετανός πρέσβης διαμήνυε στο Λονδίνο πως εάν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό, ολόκληρη η περιοχή κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση.

Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν τέσσερις Ισπανοί αστυνομικοί για το βασανισμό δύο μελών της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ που βρίσκονταν υπό κράτηση ως ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης με δύο νεκρούς το 2006. Οι αστυνομικοί βούτηξαν επανειλημμένα τα δύο μέλη της ΕΤΑ σε ποταμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ενώ απείλησαν ότι θα σκότωναν τον έναν σημαδεύοντάς τον με όπλο στο μέτωπο. Τα δύο θύματα του βασανισμού έχουν εν τω μεταξύ ήδη καταδικαστεί για την τρομοκρατική επίθεση.

Σε επιπλέον έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, μετά την απόρριψη αίτησης αναστολής της ποινής του Ρώσου μεγιστάνα από ρωσικό δικαστήριο. Τον Βλ.Πούτιν κατηγορεί ο συνήγορος του Χοντορκόφσκι για την ποινή. Δεν σχολιάζει την απόφαση το Κρεμλίνο, συνεχίζεται η κριτική από Ουάσινγκτον και Ευρώπη.

Οικονομία
Την ανάγκη να ενισχυθεί το ευρώ τονίζει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας πως το ευρωπαϊκό νόμισμα «είναι η βάση της ευημερίας μας».

Είκοσι δύο χρηματοδοτικά και πιστωτικά ιδρύματα επιλέχθηκαν ως Βασικοί Διαπραγματευτές Αγοράς (Primary Dealers) στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά το έτος 2011.

Χαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Πέμπτη, με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα λόγω εορτών. Στο κόκκινο και η Νέα Υόρκη, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου