Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Με διαβήματα απαντά η Κύπρος στη διακοπή της λειτουργίας στο Ριζοκάρπασο

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2010
Σε διαβήματα και παραστάσεις προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά η κυπριακή κυβέρνηση, που χαρακτηρίζει τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, "απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος".
Ανήμερα Χριστουγέννων έδιωξαν ιερείς από τα κατεχόμενα της Κύπρου

Σε γραπτή δήλωση του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρει ακόμη πως η ενέργεια αυτή συνιστά "καταπάτηση ενός στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, όπως είναι η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων", υπογραμμίζοντας ακόμη πως "προβάλλει την επαχθή ουσία της κατοχής".
Σημειώνεται ότι το κατοχικό καθεστώς δεν έδωσε άδεια για τέλεση της Θείας Λειτουργίας και στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Γιαλούσας στην Καρπασία.

Τη διακοπή της Θείας λειτουργίας κατήγγειλε το Σάββατο (25/12) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δηλώνοντας ότι το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία.
Στη Γιαλούσα το κατοχικό καθεστώς ειδοποίησε από την Παρασκευή (24/12), ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία, ενώ το Σάββατο (25/12) στο Ριζοκάρπασο διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην προχωρήσει στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι "είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία".

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου