Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Με διαβήματα απαντά η Κύπρος στη διακοπή της λειτουργίας στο Ριζοκάρπασο

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2010
Σε διαβήματα και παραστάσεις προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά η κυπριακή κυβέρνηση, που χαρακτηρίζει τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, "απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος".
Ανήμερα Χριστουγέννων έδιωξαν ιερείς από τα κατεχόμενα της Κύπρου

Σε γραπτή δήλωση του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρει ακόμη πως η ενέργεια αυτή συνιστά "καταπάτηση ενός στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, όπως είναι η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων", υπογραμμίζοντας ακόμη πως "προβάλλει την επαχθή ουσία της κατοχής".
Σημειώνεται ότι το κατοχικό καθεστώς δεν έδωσε άδεια για τέλεση της Θείας Λειτουργίας και στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Γιαλούσας στην Καρπασία.

Τη διακοπή της Θείας λειτουργίας κατήγγειλε το Σάββατο (25/12) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δηλώνοντας ότι το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία.
Στη Γιαλούσα το κατοχικό καθεστώς ειδοποίησε από την Παρασκευή (24/12), ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία, ενώ το Σάββατο (25/12) στο Ριζοκάρπασο διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην προχωρήσει στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι "είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία".

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου