Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Για σειρά αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζεται η κυβέρνηση

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2010
Στοχεύοντας σε έσοδα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για το 2011 και 7 δισεκατομμυρίων ως το 2013.
Την καταγραφή, ποιοτική ανάλυση και επενδυτική διερεύνηση χιλιάδων στρεμμάτων γης που ανήκουν στο Δημόσιο έχει αποφασίσει η διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, στοχεύοντας σε έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για το 2011 και 7 δισεκατομμυρίων ως το 2013.
Προς εμπορική και τουριστική εκμετάλλευση, βαίνουν το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, και περίπου 1500 στρέμματα στις Αλυκές Αναβύσσου, περίπου 18,000 στρέμματα στο χιονοδρομικό κέντρο στον Βορρά της Πέλλας 80.000 στρέμματα στο Πρασονήσι και άλλα 1500 στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο.
Ήδη η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης προκήρυξε διεθνή, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την αξιοποίηση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, με σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης, διάρκειας 40 ετών.
Παράλληλα προωθείται κύμα αποκρατικοποιήσεων:
Επεκτείνεται η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με την εταιρεία Χόχτιφ, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια, μπαίνουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Παράλληλα, εξετάζεται η παραχώρηση 11 περιφερειακών οργανισμών λιμένων, και 850 μαρινών.
Τέλος, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στο καζίνο της Πάρνηθας.
Επιφυλάξεις πάντως εκφράζουν οι οικονομολόγοι και οι τοπικές κοινωνίες, με κινητοποιήσεις απαντούν οι συνδικαλιστικοί φορείς.

Πηγή: Καθημερινή & ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου