Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι αποκρατικοποιήσεις, τα τυχερά παιχνίδια και η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού θα τεθούν στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Ελλάδα
Ανοιχτή συζήτηση εντός της ΕΕ ακόμα και σε επίπεδο κορυφής για να τεθεί σε σωστή βάση η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Προανήγγειλε ακόμη εφ’όλης της ύλης Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στις αρχές του 2011 για να συζητηθούν σε βάθος όλα τα θέματα.

Καθ' όλα έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Εσωτερικών για την έναρξη λειτουργίας του «Καλλικράτη»σε λίγες ημέρες. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι οι νέοι ΟΤΑ και οι νέες αιρετές Περιφέρειες να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Τρεις μετανάστες αφρικανικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 25 - 30 χρόνων, βρέθηκαν νεκροί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην αγροτική παρέβρια περιοχή Νέας Βύσσας Ορεστιάδας. Σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο θάνατος των τριών μεταναστών οφείλεται σε υποθερμία.

Να οργανώσουν συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 14 Ιανουαρίου 2011 για το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, καλεί η ΟΛΜΕ τις κατά τόπους Ενώσεις των καθηγητών.

Τα εγκαίνια της πρώτης κινητής μονάδας πρωτοβάθμιας προληπτικής φροντίδας και ιατροκοινωνικής υποστήριξης της ΜΚΟ «Αποστολή» εγκαινίασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Κόσμος
Τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με αληθινά πυρά διεξάγει από την Τετάρτη και για τρεις ημέρες η Νότιος Κορέα, κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Η Σεούλ, σε μία επίδειξη δύναμης, προχωρά σε στρατιωτικά γυμνάσια στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χερσονήσου, κοντά στην στρατιωτικοποιημένη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση της Πιονγιάνγκ.

Στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών με την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία μπήκε η Ισπανία, καθώς το κοινοβούλιο υιοθέτησε αργά το βράδυ της Τρίτης νομοσχέδιο που απαγορεύει το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, καζίνα και στους υπαίθριους δημόσιους χώρους και το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου.

Τουλάχιστον δέκα μέλη της Γερουσίας από την παράταξη των Ρεπουμπλικάνων ανακοίνωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τη START II, τη συμφωνία με τη Ρωσία για τον έλεγχο των εξοπλισμών, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την επικύρωσής της. Αργά την Τρίτη ή την Τετάρτη η ψηφοφορία στη Γερουσία, θα ακολουθήσει και η Ρωσία.

Ένα μέλλον με εθνοτική «ποικιλομορφία» προδιαγράφουν για τις ΗΠΑ τα στοιχεία της φετινής απογραφής, που δείχνουν ραγδαία αύξηση του πληθυσμού με καταγωγή από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και διασπορά του σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Η Υπηρεσία Απογραφής εκτιμά πως σε σαράντα χρόνια, ένας στους τρεις Αμερικανούς θα ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα.

Οι Αρχές της Ιαπωνίας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι στo νότιο και το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας μετά από ισχυρό σεισμό 7,4 βαθμών Ρίχτερ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (τοπική ώρα). Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Οικονομία
Το ισπανικό κοινοβούλιο έδωσε το «πράσινο φως», το βράδυ της Τρίτης, στον προϋπολογισμό λιτότητας του 2011, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει στόχο να ενισχύσει την οικονομία και να κατευνάσει τις διεθνείς αγορές που ανησυχούν για την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Την εξαγγελία μετά τις γιορτές μέτρων για την επιστροφή ιδιοκτητών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και την αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της, προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011.

Το πράσινο φως για την υλοποίηση επενδύσεων άνω των 65 εκατ. ευρώ στην κατασκευή Σταθμών Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, κλείνοντας μία εκκρεμότητα δύο ετών. Οι μονάδες συμπαραγωγής σε εταιρείες λειτουργούν με υψηλό βαθμό απόδοσης (85-90 %) καθώς αξιοποιούν και την θερμότητα που προκύπτει κατά την καύση του αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου