Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Mια ορκωμοσία διαφορετική από τις άλλεςH ορκωμοσία και το έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (πηγή: mnodaros.blogspot.com)
Χωρίς παρατράγουδα τελούνται αυτές τις ημέρες οι ορκωμοσίες δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ανά την Ελλάδα. Εδώ όμως είναι Ηλεία και δη Ζαχάρω...Δήμαρχος Ζαχάρως ορκίστηκε την Κυριακή ο Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει επί 8 έτη δήμαρχος του "Καποδιστριακού" δήμου Ζαχάρως και πρόσφατα έλαβε το 55% των ψήφων ως υποψήφιος και για τον "Καλλικρατικό" δήμο, κατά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία"(διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=21/12/2010&id=234923 ) ο κ.Χρονόπουλος δεν εδικαιούτο να ορκιστεί δήμαρχος, μιας και υπάρχει έγγραφη και σαφή διευκρίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από ερώτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου, που αναφέρει ρητά : «Λόγω της ισχύος του διοικητικού μέτρου της αργίας και για τη νέα δημοτική περίοδο, που εμποδίζει τον εκλεγέντα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημάρχου, δεν δίδει αυτός όρκο καθώς η ορκωμοσία τίθεται απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου...»
Μάλιστα και με βάση το προαναφερθέν υπ' αριθμ. 1123/17.12.2010 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα από τη συγκεκριμένη ορκωμοσία, η οποία θεωρείται άκυρη, και από ποια πρόσωπα τελέστηκαν αυτά.
Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ.Χρονόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «O λαός αποφάσισε πως δήμαρχος Ζαχάρως είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος. Καμία άλλη διάταξη δεν μπορεί να τον καταργήσει διοτί έχουμε Δημοκρατία και ο λαός εξέλεξε Χρονόπουλο »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου