Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Mια ορκωμοσία διαφορετική από τις άλλεςH ορκωμοσία και το έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (πηγή: mnodaros.blogspot.com)
Χωρίς παρατράγουδα τελούνται αυτές τις ημέρες οι ορκωμοσίες δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ανά την Ελλάδα. Εδώ όμως είναι Ηλεία και δη Ζαχάρω...Δήμαρχος Ζαχάρως ορκίστηκε την Κυριακή ο Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει επί 8 έτη δήμαρχος του "Καποδιστριακού" δήμου Ζαχάρως και πρόσφατα έλαβε το 55% των ψήφων ως υποψήφιος και για τον "Καλλικρατικό" δήμο, κατά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία"(διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=21/12/2010&id=234923 ) ο κ.Χρονόπουλος δεν εδικαιούτο να ορκιστεί δήμαρχος, μιας και υπάρχει έγγραφη και σαφή διευκρίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από ερώτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου, που αναφέρει ρητά : «Λόγω της ισχύος του διοικητικού μέτρου της αργίας και για τη νέα δημοτική περίοδο, που εμποδίζει τον εκλεγέντα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημάρχου, δεν δίδει αυτός όρκο καθώς η ορκωμοσία τίθεται απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου...»
Μάλιστα και με βάση το προαναφερθέν υπ' αριθμ. 1123/17.12.2010 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα από τη συγκεκριμένη ορκωμοσία, η οποία θεωρείται άκυρη, και από ποια πρόσωπα τελέστηκαν αυτά.
Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ.Χρονόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «O λαός αποφάσισε πως δήμαρχος Ζαχάρως είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος. Καμία άλλη διάταξη δεν μπορεί να τον καταργήσει διοτί έχουμε Δημοκρατία και ο λαός εξέλεξε Χρονόπουλο »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου