Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Προϋπολογισμός 2011 Εγκρίθηκε με 156 ναι και 142 όχι

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2010
Μετά από πενθήμερη συζήτηση, η Βουλή καλείται να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011. Στην ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν 298 βουλευτές ναι ψήφισαν 156 βουλευτές και όχι 142. Νωρίτερα, διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να υπογραμμίζει ότι δεν θα γίνει η ΝΔ συνένοχος στη χρεοκοπία της χώρας και, στο κλείσιμο της συζήτησης, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να τονίζει ότι οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν.

Αιχμές από βουλευτές του ΠαΣοΚ
Οι αιχμές βουλευτών του ΠαΣοΚ συνεχίστηκαν και κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης στην Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού. Ο κ. Οδ. Βουδούρης ανέφερε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων ευνοεί την ανάπτυξη», επισημαίνοντας ότι «οι βουλευτέςδεν είμαστε ντεσπεράντος ούτε στρατιωτάκια» και συστήνοντας στην κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι «ο χρόνος για να πείσει είναι περιορισμένος». Αλλά και ο κ. Φρ. Παρασύρης τόνισε ότι «περίμενα σε αυτή την περίοδο οι υπουργοί να ακούνε τους βουλευτές γιατί αλλιώς απαξιώνεται το κοινοβουλευτικό έργο». Μάλιστα είπε: «Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές σκέφτηκα να παραιτηθώ αλλά οι ιδεολογικές μου αναστολές με σταμάτησαν μπροστά στο ενδεχόμενο της ολικής κατάρρευσης».

Τα πυρά των ανεξάρτητων
Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση οι ανεξάρτητοι πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ. Η κυρία Σοφία Σακοράφα ανέφερε ότι «η χώρα μας είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα βρέθηκε στο επίκεντρο κερδοσκοπίας», υπογραμμίζοντας: «Η ιστορία θα δείξει αν η κυβέρνηση υπήρξε αφελής και ακούσια χειραγωγούμενη ή αν υπήρξε άλλος πόλος μιας συμφωνίας με καταστρεπτικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα». Από την πλευρά του ο κ. Ι. Δημαράς υποστήριξε ότι «αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι δικός μας, είναι ξένος, μας επιβάλλεται» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «δυστυχώς έχει περιέλθει σε ανακολουθίες που κατατείνουν σε ψεύδη που ενοχλούν όχι μόνο τους βουλευτές της και τους πολίτες αλλά και την αξιοπρέπειά μας». «Οι κυβερνώντες ψεύδονται, παλινδρομούν, λανθάνουν, στραγγαλίζουν και υποτάσσουν το λαό με ψευδή προσχήματα», είπε ο κ. Δημαράς. Ο κ. Β. Οικονόμου διεμήνυσε στην κυβέρνηση πως «όταν θα βουλιάξετε το καράβι, οι πόντικοι θα φάνε στο κεφάλι την ξυλιά από αυτούς που είναι ήδη στη θάλασσα», ενώ ο κ. Ευ. Παπαχρήστος κάλεσε την κυβέρνηση «να απαλλαγεί από την λογική του μονοδρόμου» προειδοποιώντας, όπως και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν», ενώ δήλωσε ότι «θα ψηφίζει πάντα υπέρ των εναλλακτικών πολιτικών που δίνουν πορεία στη χώρα αλλά όχι υπέρ των πολιτικών του μονοδρόμου» καταλήγοντας: «Θα στηρίζω την κυβέρνηση σε κάθε θετική της επιλογή αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω τον παρόντα προϋπολογισμό».
Σκληρή απάντηση επιφύλαξε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης προς όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εκβιάζει: «Κανείς βουλευτήςδεν υφίσταται εκβιασμό και αν κάποιος εκβιάζεται έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πει ότι υφίσταται εκβιασμό», είπε, ενώ για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί «κατοχικής Βουλής» σχολίασε: «Άκουσα για κατοχική Βουλή. Όποιος νιώθει έτσι να την εγκαταλείψει. Όλους, έναν- έναν και τους 300, τους ψήφισαν έλληνες πολίτες και όχι κατοχικά στρατεύματα», κατέληξε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Σαχινίδης.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου