Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

*   Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κινητοποίηση της 29ης και 30ής Δεκεμβρίου εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρόλο που το δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή την εξαγγελθείσα απεργία παράνομη και καταχρηστική. Εάν η απεργία πραγματοποιηθεί κινδυνεύουν με «μπλακ-άουτ» τα περιφερειακά αεροδρόμια. Δεν επηρεάζονται οι πτήσεις εξωτερικού.
*   Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κινητοποίηση της 29ης και 30ής Δεκεμβρίου εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρόλο που το δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή την εξαγγελθείσα απεργία παράνομη και καταχρηστική. Εάν η απεργία πραγματοποιηθεί κινδυνεύουν με «μπλακ-άουτ» τα περιφερειακά αεροδρόμια. Δεν επηρεάζονται οι πτήσεις εξωτερικού.
*   Τον φάκελο της νομιμοποίησης χιλιάδων αυθαίρετων κατοικιών έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, καθώς ετοιμάζεται ρύθμισης η οποία θα δίνει ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες και θα συμβάλλει στα δημόσια έσοδα με ποσά ίσως και άνω των 600 εκατ. ευρώ έως το 2012.
*   Σε αναστολή περισσοτέρων από 80 δρομολογίων στα τμήματα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης και Αθήνας - Χαλκίδας - Αθήνας προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης και στο πλαίσιο την προσπάθειας που καταβάλλεται για την περιστολή των δαπανών της εταιρείας.
*   Αποτυπώματα, τα οποία ταυτίζονται με εκείνα ενός συλληφθέντος για τρομοκρατία και δύο καταζητούμενων με την ίδια κατηγορία, βρέθηκαν κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, στην οδό Κάσου 3.

Κόσμος
*   Την διοργάνωση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων τον Απρίλιο συμφώνησαν οι πρόεδροι της Τουρκίας, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν κατά τις συναντήσεις τους στην Κωνσταντινούπολη. Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν τον Απρίλιο, χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι υπόλοιπες λεπτομέρειες. Οι συναντήσεις, υπό την αιγίδα της τουρκικής προεδρίας, στοχεύουν οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Καμπούλ.
*   Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης για χιλιάδες ταξιδιώτες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και παγετό πλήττει χώρες της δυτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να καθηλώνονται τα αεροσκάφη και να παραλύουν οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή στο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, προβλήματα και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Κλειστοί δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές, εκατοντάδες τροχαία στη Γερμανία.
*   Έκλεισε, μετά από πολύμηνες συζητήσεις, η συμφωνία μεταξύ Παρισιού και Μόσχας για την αγορά δύο πολεμικών πλοίων Mistral από τη Ρωσία που θα κατασκευάσει κοινοπραξία δύο γαλλικών και μίας ρωσικής εταιρείας. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο αγοράς στρατιωτικών εξοπλισμών από τη Μόσχα μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ενώ κάποιοι σύμμαχοι της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους στο Παρίσι για την μεταφορά τεχνογνωσίας στη Ρωσία.
*   Συμφωνία στρατιωτικοοικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ, η οποία προβλέπει ότι το 2011 η Τουρκία θα χορηγήσει στην ΠΓΔΜ στρατιωτική βοήθεια ύψους 1 εκατ. δολαρίων, υπέγραψαν την Παρασκευή στα Σκόπια οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.
*   «Θύμα» του Άγιου Βασίλη, συγκεκριμένα δύο Αγιοβασίληδων, έπεσε ένας από τους φρουρούς στα βασιλικά ανάκτορα της Στοκχόλμης. Δύο άνδρες ντυμένοι με τη στολή του Άγιου Βασίλη μπήκαν στη ζώνη γύρω από το φυλάκιο, χτύπησαν το φρουρό, του αφαίρεσαν το όπλο και έγιναν καπνός.

Οικονομία
*   Tο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να επανέλθει σε πτωτική πορεία στους επόμενους μήνες και να κλείσει περίπου στο 10% του ΑΕΠ το 2010, από 10,7% το 2009, λόγω της μεγάλης μείωσης της εγχώριας ζήτησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank. Το ισοζύγιο μπορεί να μετατραπεί σε πλεονασματικό από το 2014 και μετά, επισημαίνουν.
*   Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών φέρνει το σχέδιο για το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών, καθώς θα οδηγήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 στην «αυτόματη» κατάργηση δομών και ρυθμίσεων που ισχύουν εδώ και δεκαετίες και καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν δεκάδες επαγγελματικές τάξεις.
*   Απόλυτα απογοητευτική ήταν η εικόνα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας, το Νοέμβριο, σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου