Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δυναμική επιχείρηση Αστυνομίας και συμπλοκές με οικονομικούς μετανάστες

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2010
Συμπλοκές σημειώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας για την απομάκρυνση περίπου τριάντα μεταναστών -Ιρανών, Παλαιστινίων και Αφγανών- που ζούσαν επί ενάμιση μήνα μέσα σε αντίσκηνα, σε πεζοδρόμιο παράδρομου της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, κοντά στα γραφεία της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την παροχή ασύλου.
Συμπατριώτες τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους μετανάστες και συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Κηφισίας, αποκλείοντας το ρεύμα καθόδου, για λίγη ώρα με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία να τους διαλύσει, γεγονός που προκάλεσε συμπλοκές, για λίγο όμως. Γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.
Εκεί είχε καταφτάσει και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Π. Κωνσταντίνου (σ.σ. επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ο οποίος κατήγγειλε ότι υπέστη τη φραστική επίθεση τού επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν φτάσει από το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, και με ένα γερανοφόρο όχημα του Δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, προκειμένου να ξηλώσουν τις σκηνές και να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς.
Η εισαγγελέας μάλιστα διέταξε τη ακούσια μεταφορά στο νοσοκομείο όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την απομάκρυνση των προσφύγων είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων ότι η περιοχή είχε γίνει εστία μόλυνσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε καμία υποδομή για τις σωματικές ανάγκες των αλλοδαπών.
Να σημειωθεί ότι για περισσότερους από τρεις μήνες, όσοι είχαν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας, διαμαρτύρονταν για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου, που έτσι δεν αποσαφήνιζαν ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία και ποιοι όχι.
Περίπου 47.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο είναι υπό τακτοποίηση σε β’ βαθμό για περισσότερα από οκτώ χρόνια και περίπου 7.000 αιτήσεις σε α’ βαθμό. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που εκκρεμούσε από τις αρχές του 2010 αποτέλεσε νόμο του κράτους στις 22 Νοεμβρίου 2010. Η σύνθεση των Επιτροπών εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε είχε ετοιμασθεί το Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου