Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Δυναμική επιχείρηση Αστυνομίας και συμπλοκές με οικονομικούς μετανάστες

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2010
Συμπλοκές σημειώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας για την απομάκρυνση περίπου τριάντα μεταναστών -Ιρανών, Παλαιστινίων και Αφγανών- που ζούσαν επί ενάμιση μήνα μέσα σε αντίσκηνα, σε πεζοδρόμιο παράδρομου της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, κοντά στα γραφεία της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την παροχή ασύλου.
Συμπατριώτες τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους μετανάστες και συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Κηφισίας, αποκλείοντας το ρεύμα καθόδου, για λίγη ώρα με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία να τους διαλύσει, γεγονός που προκάλεσε συμπλοκές, για λίγο όμως. Γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.
Εκεί είχε καταφτάσει και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Π. Κωνσταντίνου (σ.σ. επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ο οποίος κατήγγειλε ότι υπέστη τη φραστική επίθεση τού επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν φτάσει από το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, και με ένα γερανοφόρο όχημα του Δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, προκειμένου να ξηλώσουν τις σκηνές και να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς.
Η εισαγγελέας μάλιστα διέταξε τη ακούσια μεταφορά στο νοσοκομείο όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την απομάκρυνση των προσφύγων είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων ότι η περιοχή είχε γίνει εστία μόλυνσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε καμία υποδομή για τις σωματικές ανάγκες των αλλοδαπών.
Να σημειωθεί ότι για περισσότερους από τρεις μήνες, όσοι είχαν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας, διαμαρτύρονταν για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου, που έτσι δεν αποσαφήνιζαν ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία και ποιοι όχι.
Περίπου 47.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο είναι υπό τακτοποίηση σε β’ βαθμό για περισσότερα από οκτώ χρόνια και περίπου 7.000 αιτήσεις σε α’ βαθμό. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που εκκρεμούσε από τις αρχές του 2010 αποτέλεσε νόμο του κράτους στις 22 Νοεμβρίου 2010. Η σύνθεση των Επιτροπών εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε είχε ετοιμασθεί το Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου