Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Δυναμική επιχείρηση Αστυνομίας και συμπλοκές με οικονομικούς μετανάστες

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2010
Συμπλοκές σημειώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας για την απομάκρυνση περίπου τριάντα μεταναστών -Ιρανών, Παλαιστινίων και Αφγανών- που ζούσαν επί ενάμιση μήνα μέσα σε αντίσκηνα, σε πεζοδρόμιο παράδρομου της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, κοντά στα γραφεία της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την παροχή ασύλου.
Συμπατριώτες τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους μετανάστες και συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Κηφισίας, αποκλείοντας το ρεύμα καθόδου, για λίγη ώρα με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία να τους διαλύσει, γεγονός που προκάλεσε συμπλοκές, για λίγο όμως. Γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.
Εκεί είχε καταφτάσει και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Π. Κωνσταντίνου (σ.σ. επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ο οποίος κατήγγειλε ότι υπέστη τη φραστική επίθεση τού επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν φτάσει από το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, και με ένα γερανοφόρο όχημα του Δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, προκειμένου να ξηλώσουν τις σκηνές και να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς.
Η εισαγγελέας μάλιστα διέταξε τη ακούσια μεταφορά στο νοσοκομείο όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την απομάκρυνση των προσφύγων είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων ότι η περιοχή είχε γίνει εστία μόλυνσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε καμία υποδομή για τις σωματικές ανάγκες των αλλοδαπών.
Να σημειωθεί ότι για περισσότερους από τρεις μήνες, όσοι είχαν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας, διαμαρτύρονταν για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου, που έτσι δεν αποσαφήνιζαν ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία και ποιοι όχι.
Περίπου 47.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο είναι υπό τακτοποίηση σε β’ βαθμό για περισσότερα από οκτώ χρόνια και περίπου 7.000 αιτήσεις σε α’ βαθμό. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που εκκρεμούσε από τις αρχές του 2010 αποτέλεσε νόμο του κράτους στις 22 Νοεμβρίου 2010. Η σύνθεση των Επιτροπών εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε είχε ετοιμασθεί το Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου