Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Βηθλεέμ: Xιλιάδες πιστοί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων


Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010
Προσκυνητές, τουρίστες και κληρικοί όλοι των χριστιανικών δογμάτων συγκεντρώνονται στην Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου, σε μία ασυνήθιστα ζεστή ημέρα για την εποχή.
Οι Παλαιστίνιοι ένστολοι βρίσκονται σε επιφυλακή για την τήρηση της τάξης ενώ η πλατεία Μάνγκερ μπροστά από την Εκκλησία της Γέννησης είναι στο επίκεντρο των εορτασμών.
Ο αριθμός των επισκεπτών είναι αυξημένος φέτος, μετά τη σχετική υποχώρηση της βίας στην περιοχή. Εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην πόλη θα ανέλθουν φέτος σε 90.000, σε σύγκριση με τους 70.000 πέρυσι.
Ο θρησκευτικός τουρισμός κατέχει σημαντική θέση στην οικονομία της πόλης, με αποκορύφωμα την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην πόλη είναι πλήρη ενώ αρκετές τουριστικές μονάδες είναι ακόμη υπό κατασκευή.
Η βία όμως μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ δύσκολα μπορεί να κρυφτεί ακόμη και από τους επισκέπτες: Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από την Ιερουσαλήμ, και πρέπει να περάσουν από τον εξονυχιστικό έλεγχο (σε εορταστικές και μη περιόδους) των Ισραηλινών δυνάμεων.
Παράλληλα, την Παρασκευή πάνω από 500 μέλη της χριστιανικής κοινότητας της Λωρίδας της Γάζας πέρασαν τον αποκλεισμό για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς στη Βηθλεέμ.
Αποκορύφωμα των τελετών είναι παραδοσιακά η μεταμεσονύκτια λειτουργία των Καθολικών στην Εκκλησία της Γέννησης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τουάλ.
Περνώντας μάλιστα και ο ίδιος το σημείο ελέγχου προς τη Βηθλεέμ την Παρασκευή, υπογράμμισε πως και οι Χριστιανοί της περιοχής υποφέρουν όσο και οι Μουσουλμάνοι συμπατριώτες τους από τη σύγκρουση με το Ισραήλ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου