Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εξελίξεις για το έργο ύδρευσης από τη λίμνη Πηνειού


Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2010
Μετά από διαβούλευση και κοινές προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αμαλιάδας, αλλά και των Δήμων Ανδραβίδας, Βαρθολομιού, Βουπρασίας, Γαστούνης…Κάστρου-Κυλλήνης, Λεχαινών και Τραγανού, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Α. Ανδρεόπουλο, η ένταξη της πράξης «Ύδρευση-Διυλιστήριο από τεχνητή λίμνη Πηνειού δήμου Αμαλιάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 22.158.028,80 ευρώ.
Κύριο υποέργο της πράξης είναι η κατασκευή διυλιστηρίου πόσιμου νερού από την τεχνητή λίμνη Πηνείου, χάρη στο οποίο θα εξυπηρετούνται σε βάθος 20ετίας περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι των δήμων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας, Βαρθολομιού, Βουπρασίας, Γαστούνης, Κάστρου-Κυλλήνης, Λεχαινών και Τραγανού.  Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς του επεξεργασμένου νερού για τις ανάγκες των όμορων δήμων και η σύνδεσή του με την Δ.Ε.Η., καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση του Φορέα στην παρακολούθηση της κατασκευής και της δοκιμαστικής λειτουργίας του Διϋλιστηρίου.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 39 μήνες.

Πηγή:  Hλεία. T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου