Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης βρέθηκε στο στόχαστρο των πολιτών

«Πυρά» κατά του Μπλούμπερκ λόγω… κακοκαιρίας
Πεμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2010
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης βρέθηκε στο στόχαστρο των πολιτών, με αφορμή το χάος που προκάλεσε στην πόλη η χιονοθύελλα.
Ηττήθηκε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπερκ, ένας ανεξάρτητος πολιτικός που έχει χτίσει την εικόνα του με βασικό γνώρισμα την αποτελεσματικότητα.
Πολλοί Νεοϋορκέζοι, ιδιαιτέρως όσοι κατοικούν έξω από το Μανχάταν, δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους επειδή οι περιοχές τους παραμένουν στο έλεος του χιονιού, δύο ημέρες μετά την χιονοθύελλα που παρέλυσε την μεγαλούπολη. Οι περισσότερες επικρίσεις που διατυπώνονται έχουν στόχο τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, για τον οποίο φημολογείται ότι ίσως κάποια στιγμή διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία.
«Είναι ένας δήμαρχος που υπερηφανεύεται για την ικανότητά του να διαχειρίζεται καταστάσεις. Εάν τον βαθμολογούσαμε για τον τρόπο με τον οποίον ανταποκρίθηκε στη χιονοθύελλα, θα του βάζαμε χαμηλό βαθμό», δήλωσε ο Ρούμπεν Ντίαζ, που κατοικεί το Μπρονξ. «Ο Μπλούμπεργκ θέλει να διεκδικήσει την προεδρία, ενώ δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στους δρόμους του Μπρονξ. Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε ο Ρούμπεν Ντίαζ.
Οι περισσότερες επικρίσεις σε βάρος του Μπλούμπεργκ διατυπώνονται από τους κατοίκους του Μπρονξ, του Μπρούκλιν, του Κουίνς και του Στέιτεν Άιλαντ.
«Είναι τρελό. Δεν μπόρεσα να πάω στη δουλειά για δύο ημέρες. Ο δρόμος όπου ζω εξακολουθεί να είναι παγωμένος. Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά τα έχουν κάνει θάλασσα», λέει ο Μάθιου Λιμόνγκι, που εργάζεται ως διανομέας στο Κουίνς.
Επικρίσεις ακούει ο Μπλούμπεργκ και από συνεργάτες του.
«Ουδέποτε έχω ξαναδεί τέτοια κακή διαχείριση και έλλειψη ηγεσίας. Οι πολίτες είναι έξαλλοι», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ντέιβιντ Γκρινφιλντ.
Πολλοί δρόμοι στη Νέα Υόρκη είναι απροσπέλαστοι ακόμα και για τα ασθενοφόρα. Ένα βρέφος πέθανε αμέσως μετά τη γέννησή του στην είσοδο μίας πολυκατοικίας, καθώς το ασθενοφόρο χρειάστηκε εννέα ώρες για να φτάσει μέχρι εκεί.
Αλλά και ο ίδιος ο Μπλούμπεργκ, που σπανίως παραδέχεται τα λάθη του, ομολόγησε σε συνέντευξη Τύπου ότι «δεν τα πήγε πολύ καλά, όσο θα ήθελε».

Πηγή: Καθημερινή & ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου