Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2011

Την παραίτησή της υπέβαλε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γραφείου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την έκθεση για το χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια υπέβαλε την παραίτησή της κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Με σημερινή ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει "τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού".
Στην έκθεσή του, το Γραφείο έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη πορεία του χρέους -το οποίο υπολογίζει στο 172% του ΑΕΠ για το 2012- και αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου ακόμα κι αν εφαρμοστούν τα μέτρα.
Αντιδράσεις από τη Ν.Δ.
"Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι πλέον 'ξεμπροστιάζουν' την αδιέξοδη πολιτική τους" σημειώνει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.
"Γιατί η κυβέρνηση πριν μόλις ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή, αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις, για την κατάσταση της οικονομίας; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά", προσθέτει ο Γ. Μιχελάκης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου