Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τουλάχιστον πέντε βουλευτές φοβάται το Μαξίμου

Μετά τα "γομάρια, γάλατα και γαργάλατα..."

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011

Τουλάχιστον πέντε βουλευτές φοβάται το Μέγαρο Μαξίμου ότι βρίσκονται σε κατεύθυνση καταψήφισης του τέλους για τα ακίνητα, ενώ δεν αποκλείεται και κάποια παραίτηση ενόψει της κρίσιμης αυριανής ψηφοφορίας.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου σήμερα με βουλευτές της πλειοψηφίας σε μια ύστατη προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα που θα επιτρέψει την συμπαγή εμφάνιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αύριο.
Το μεσημέρι επιστρέφει από την Ουάσιγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και θα χειριστεί την Τρίτη την όλη συζήτηση στη βουλή, καθώς την ώρα εκείνη ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται σε γεύμα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Χθες συνεχίστηκε η νευρικότητα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με επιστολές βουλευτών, όπως ο κ. Χρήστος Οικονόμου και ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης αλλά και ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ενώ ο κ. Γιάννης Βούρος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Real News ότι σκέφτεται παραίτηση.
Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τις εξελίξεις, με υπαρκτό τον φόβο ότι η κυβέρνηση μπορεί να μην κερδίσει τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ενώ προβληματίζεται και για το σενάριο να καταψηφίσουν 2 ή 3 βουλευτές και η ΚΟ να μείνει με 151 ή 152.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν εισηγήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ώστε η κυβέρνηση να κρατήσει τουλάχιστον έως τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί ή η ψήφιση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ε.Ε. ή η νέα συμφωνία που κυοφορείται με κούρεμα 50 έως 60%, αλλά και η ανταλλαγή των ομολόγων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, προσανατολίζεται σε μια τέτοια περίπτωση να επιλέξει αμέσως τις πρόωρες κάλπες, επαναφέροντας την θεωρία της «αποστασίας», ενώ μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ίσως τη μοναδική περίπτωση, όπου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου