Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κόμπι Μπράϊιαν των Los Angeles Lakers στην Αθήνα


Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2011
Ο σπουδαιότερος παίκτης μπάσκετ του πλανήτη βρίσκεται στην Αθήνα και έδειξε πως οι πραγματικοί σταρ ξέρουν να εκτιμούν αυτό που βλέπουν μπροστά τους. «Έχω μεγάλο σεβασμό για το ελληνικό μπάσκετ», ήταν η πρώτη ατάκα του και δεν την είπε για να μας καλοπιάσει. «Μας κερδίσατε πριν από τέσσερα χρόνια, δεν γίνεται, πολύ καλοί πρέπει να είστε», εξήγησε το αυτονόητο που ορισμένοι στα μέρη μας θέλουν να ξεχάσουν.
Μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό με 500 τουλάχιστον άτομα, μικροί παίκτες, μαθητές και γονείς, έδειξε πραγματικά μυστικά του μπάσκετ. Το clinic κράτησε ένα τρίωρο και σε αυτό ο Κόμπι δίδαξε στους μικρούς μαθητές του πώς να χρησιμοποιούν τον ώμο, πώς να σπρώξουν με το αριστερό ή το δεξί πόδι, πόσο σημαντική είναι η προσποίηση για να εκτελέσεις την προσπάθειά σου, η δύναμη που έχεις για να πηδήξεις ψηλότερα, πόσο γυμνασμένος πρέπει να είσαι για να κινηθείς πιο γρήγορα, πώς να ποστάρεις με το σώμα σου προκειμένου να αποκτήσεις πλεονέκτημα. Λίγους πόντους, λίγο αέρα, για να εκτελέσεις εύστοχα…
Τυχεροί οι παίκτες των ομάδων που πατούσαν στο παρκέ, οι στιγμές αξέχαστες για αυτούς που βρέθηκαν ένας με έναν αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο όλων των παικτών μπάσκετ. Ο Κόμπι, ναι Κόμπι για να μην μακρηγορούμε επί του θέματος, διάλεξε ο ίδιος άτομα, πέταξε και πέντε μπάλες στην κερκίδα και όποιος τυχερός τις έπιασε, κατέβηκε στο παρκέ.
Μεταξύ τους δυο κορίτσια και ο λιλιπούτειος Γιάννης, ο οποίος όμως, του έβαλε το πρώτο σουτ και ο Μπράιαντ έκπληκτος, χαμογέλασε φαρδιά πλατιά.
Όπως ακριβώς έκανε και με όλα τα παιδιά. Ο λαμπρότερος σταρ κι όμως, τόσο προσιτός και ανθρώπινος, έτσι άλλωστε δεν είναι τα πραγματικά αστέρα; Αμόλυντο δεν είναι το φως που εκπέμπουν; Ο Κόμπι μιλούσε σε όλους, όταν έβλεπε κάτι στραβό το διόρθωνε, όντας ενθουσιασμένος από την παρθενική παρουσία του στην Ελλάδα.
Save Greece
Δεν γινόταν, βέβαια και διαφορετικά. Όταν στη δική του πόλη, στο Hollywood οι ηθοποιοί κυκλοφορούν με μπλουζάκια Save Greece, ιδέα που ανήκει στον Ζακ Γαλυφιανάκη, ο πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ γνώριζε πως έπρεπε να δώσει χαρά. Αυτό έπραξε, την ώρα που ερχόταν στο μυαλό η εικόνα του Μάικλ Τζόρνταν με τη φανέλα του North Carolina να ίπταται και να καρφώνει στο καλάθι στης Εθνικής, στη δική του παρουσία στην Ελλάδα. Άλλη χαρά κι αυτή…
Τα μακρινά σουτ του μεγάλου δεν έμπαιναν. Δοκίμασε μία, δυο, τρεις, δύσκολα, λίγα έβρισκαν στόχο. Ο καρπός δεν έσπαγε, άλλωστε, το σουτ δεν είναι το φόρτε του black Mamba. Αυτό που ήταν ευδιάκριτο πάντως πάνω του, είναι το ένστικτο του νικητή. Απίστευτη εμπειρία, ακόμη και σε μια παρουσία που έστησε η χορηγός εταιρία του. Αυτό φρόντισε να εξηγήσει και ο ίδιος, στα λίγα που είπε στα ΜΜΕ.


"Κυνήγα τους εσύ, διαφορετικά...»
Φορώντας μία φανέλα που έγραφε «κυνήγα τους γιατί διαφορετικά θα κυνηγάνε εσένα» έδινε το μήνυμα εξαρχής. «Αν θέλεις να τα καταφέρεις, θα παλέψεις με ό, τι έχεις. Με την ψυχή σου. Αν είσαι τεμπέλης, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Πρέπει να τα δίνεις όλα. Κι αυτή είναι η συμβουλή που δίνω στα παιδιά αυτά, αλλά και στα παιδιά μου». Για το clinic που έστησε, είπε: «Διακρίνω πολύ ταλέντο εδώ. Δεν μπορώ να σας μάθω πολλά, έχετε μια σπουδαία παράδοση μπάσκετ εδώ. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να δείξω ορισμένα μυστικά, κάποια πράγματα που κάνω εγώ», είπε.

Και τελικά, τι κάνει αυτός; «Το θέμα είναι να είσαι όλο δουλειά. Οφείλεις να είσαι περίεργος, να αναζητάς μία νέα κίνηση πάνω στο παρκέ, ένα καινούργιο τρικ. Πολλή δουλειά και μυαλό, σκέψη πάνω στο παρκέ για να ξεχωρίσεις»…
Αυτός τελικά είναι ο Κόμπι Μπράιντ. Ένας περίεργος παίκτης, που βάζει το μυαλό του να σκεφτεί και εκμεταλλεύεται στο έπακρο το πηγαίο ταλέντο και το ένστικτο με το οποίο έχει γεννηθεί. Ένα τύπος που θέλει να είναι πάντα ο κορυφαίος σε ό, τι κι αν κάνει, αυτός που μοιράζει σήμερα χρήματα στους ΝΒΑερς με το μικρό όνομα, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα με το λοκ άουτ. Ο πρωταθλητής των Λος Άντζελες Λέικερς που ήρθε στην Ελλάδα για να μαγέψει με το χαμόγελό του.
Τι σπάνιος συνδυασμός είναι αυτός!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου