Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2011

  • Έρευνα για το καθεστώς φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνουν ισχυροί παράγοντες -Βούλγαροι και Ρομά- προτίθεται να αρχίσουν οι Αρχές της χώρας σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η δυσαρέσκεια και κυρίως η ένταση από το θάνατο νεαρού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο του λεγόμενου «βασιλιά των Ρομά».
  • Την εφαρμογή νόμου που ουσιαστικά θα απαγορεύει στους υποστηρικτές του καθεστώτος Μουμπάρακ να κατέβουν στις εκλογές ζητούν κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα στην Αίγυπτο και απειλούν με αποχή από τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου αν το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο δεν δώσει άμεσα λύση.
  • Η επανάσταση στη Λιβύη και η πτώση του Μουαμάρ Καντάφι μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ τους του Σύρους, τους Ιρανούς, τους Κινέζους και τους Ρώσους, υποστήριξε από την Τρίπολη ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν. Σε ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ θα συνεργάζονταν με μία λιβυκή ισλαμική κυβέρνηση απάντησε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργάζονταν με όποια κυβέρνηση διάλεγε ο λαός της Λιβύης «αλλά προφανώς οι σχέσεις μας θα επηρεαστούν από το είδος αυτής της κυβέρνησης».
  • Άλλο ένα βήμα για την πλήρη κατάληψη της γενέτειρας του Καντάφι, Σύρτης, έκαναν οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου μετά την ανακατάληψη την Πέμπτη του αεροδρομίου της πόλης. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της Σύρτης. Μάχες στο Μπάνι Ουαλίντ, συνεχίζεται η ΝΑΤΟϊκή υποστήριξη στις δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου.
  • Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, για άλλη μία φορά επέμεινε ενώπιον του δικαστηρίου στην αθωότητά της και υποστήριξε ότι είναι «θύμα μίας δίκης που ισοδυναμεί με λιντσάρισμα». Η δίωξη εναντίον της είναι έργο του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, υποστήριξε εκ νέου. Η δίκη είναι στα τελευταία της στάδια και η απόφαση μάλλον θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Οικονομία
  • «Στην Ελλάδα γίνεται σκληρή προσπάθεια για τη ριζική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την επαναφορά την ελληνικής οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε εκτενώς η προσπάθεια για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. «Η συνταγή απέναντι στην κρίση δεν μπορεί να είναι μόνο λιτότητα και περιορισμός των δαπανών, πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την πραγματική οικονομία» τόνισε οι υπουργός.
  • Το τοπίο έκδοσης των οικοδομικών αδειών και ελέγχου των κατασκευών αλλάζει άρδην το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στη Βουλή, διαχωρίζοντας τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία των αρχών αδειοδότησης σε υπηρεσίες δόμησης -που υπάγονται στους Δήμους- και σε ελεγκτές δόμησης, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ. Το νομοσχέδιο ρυθμίζει επίσης θέματα Οικοδομικών συνεταιρισμών, αλλά περιέχει και φορολογικά κίνητρα για αποκατάσταση κτιρίων περιοχών του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και συγκεκριμένα το Γεράνι (Πειραιώς-Επικούρου-Ευρυπίδου-Αθηνάς) και το Μεταξουργείο.
  • «Δε θα υπάρχει αναδρομικός έλεγχος των καταθέσεων» διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το πλαίσιο των ρυθμίσεων για την τεκμηρίωση του εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου