Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δίκη για το θάνατο του Αλεξ στη Βέροια • Καταδικάστηκαν 6 από τους 7 γονείς των παιδιών

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2011

«Η ουσία είναι να μας πουν τι έγινε το παιδί. Για μένα όλοι οι γονείς έφταιγαν και έπρεπε να καταδικαστούν», ανέφερε η Νατέλα Ιντσουαΐντσε, αποχωρώντας με τη συνοδεία του συζύγου της από την αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.
Η μαυροφορεμένη μητέρα του Αλεξ κατέθεσε στη δίκη με κατηγορούμενους τους γονείς των πέντε ανήλικων παιδιών που, πριν από δύο χρόνια, κρίθηκαν ένοχα για το θάνατο του 11χρονου στη Βέροια.
Το δικαστήριο χθες καταδίκασε τους 6 από τους επτά γονείς και αθώωσε τη μητέρα του ανήλικου Ρουμάνου. Επέβαλε τρίμηνη φυλάκιση στον πατέρα του τελευταίου, που βρίσκεται εκτός Ελλάδας, και ποινή φυλάκισης 12 μηνών στους γονείς του Βορειοηπειρώτη, του Αλβανού, στη μητέρα των Ελλήνων. Στη δίκη παραβρέθηκαν μόνο τρεις από τους κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι δικάστηκαν ερήμην. Η εκτέλεση των ποινών ανεστάλη για τρία χρόνια.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αθωωθούν όλοι οι γονείς, πλην της μητέρας των Ελλήνων, και να μετατραπεί η κατηγορία σε «παραμέληση εποπτείας από αμέλεια» για τον πατέρα του Ρουμάνου.
Αυτή ήταν η τελευταία πρωτοβάθμια ποινική δίκη στην πολύκροτη υπόθεση του Αλεξ, που συγκλονίζει το πανελλήνιο από την ημέρα εξαφάνισης του 11χρονου, στο κέντρο της Βέροιας, τον Φεβρουάριο του 2006.
Πριν από δύο χρόνια το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είχε κρίνει ενόχους τους πέντε ανηλίκους για μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και περιύβριση νεκρού και τους είχε επιβάλει αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε με φυλάκιση 4,5 χρόνων τον παππού των δύο ανήλικων Ελλήνων για «υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή» και για «ψευδορκία μάρτυρα κατ' εξακολούθηση».
Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας αναμένεται να δικαστεί -προσδιορίστηκε για το 2013- η αγωγή που υπέβαλε η Νατέλα Ιντσουαΐντσε, ζητώντας συνολική αποζημίωση 3.900.000 ευρώ από τους ανηλίκους, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους -13 άτομα συνολικά- που ενεπλάκησαν στην εξαφάνιση του Αλεξ. Οπως δήλωσε, θα δώσει τα περισσότερα χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου