Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοδιαψεύδεται ο Βενιζέλος για τις αποδείξεις

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2011
Το άσπρο - μαύρο επιχειρεί να κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιμένοντας ότι το μέτρο των αποδείξεων εξαρχής είχε ειπωθεί ότι θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2012, διαψεύδοντας τις ίδιες του τις δηλώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο υπουργικό συμβούλιο συμφωνήθηκε πως το καθολικό ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» και η τεκμηρίωση του τρόπου με τον οποίο διατίθεται το διαθέσιμο εισόδημα, είναι ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις για να εντοπιστεί η φοροδιαφυγή.
Οι διατάξεις για το νέο μισθολόγιο, και τα υπόλοιπα μέτρα θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Στην ομιλία του στο σημερινό υπουργικό χαρακτήρισε "αδιανόητο τον ισχυρισμό ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι πρόθεση του υπουργείου ήταν να επιβληθεί το νέο μέτρο για τις αποδείξεις αναδρομικά για το 2011".Η ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει πως "ηταν εξαρχής σαφές ότι η έναρξη εφαρμογής από το 2012 με βάση τα εισοδήματα του 2011 αφορούσε το αφορολόγητο όριο και τις φορολογικές απαλλαγές και όχι τις αποδείξεις".
Βέβαια στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου την προηγούμενη Τρίτη, όπου και παρουσίασε τα νέα μέτρα του αφορολόγητου, των φοροαπαλλαγών και των αποδείξεων είχε πει πως "ολα τα μέτρα αυτά προκειμένου να αποδώσουν το 2012 πρέπει εφόσον αφορούν την φορολογική δήλωση του ’12 να αφορούν τα εισοδήματα του 2011".
Πηγή: Ελευθεροτυπία, Γιώρτγος Καράμπελας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου