Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Βρετανία: Δικαιωθήκαμε που δεν υιοθετήσαμε το ευρώ

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2011

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε ότι η χώρα του έχει δικαιωθεί που δεν υιοθέτησε το ευρώ, τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι καταδικασμένη να χρηματοδοτεί για μία ζωή τους αδύναμους εταίρους.
"Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν μεγάλες αλλαγές αν πρόκειται να επιβιώσει το ευρώ", δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στο περιοδικό Spectator ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία έχει δικαιωθεί για την απόφασή της να μην υιοθετήσει το ευρώ.
"Είχα χαρακτηρίσει το ευρώ ένα φλεγόμενο κτίριο χωρίς εξόδους και τέτοιο έχει αποδειχθεί για κάποιες χώρες", υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός αναφερόμενος σε μία ομιλία του το 1997 οπότε είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων και του ποσοστού ανεργίας, με ενδεχόμενη ένταξη της Βρετανίας στην ευρωζώνη.
"Μπορεί να υπάρχει ένα φλεγόμενο κτίριο όπου σβήνουμε τη φωτιά ή την θέτουμε υπό έλεγχο (...) Πηγαίνω την αναλογία πολύ μακριά", όμως η ευρωζώνη "δεν έχει εξόδους και είναι πρακτικά δύσκολο να εγκαταλειφτεί ένα νόμισμα όταν δεν έχει προβλεφθεί ένα σχέδιο γι' αυτό τον σκοπό", δήλωσε ο Ου. Χέιγκ.
Κατά την άποψή του το ευρώ: "θα θεωρείται για αιώνες ένα είδος ιστορικού μνημείου στη συλλογική τρέλα. Όμως είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο ότι για τους Έλληνες ή τους Ιταλούς ή τους Πορτογάλους το να βρίσκονται στην ευρωζώνη σημαίνει ότι πρέπει να δεχθούν κάποιες πολύ μεγάλες αλλαγές στις χώρες τους, ακόμη μεγαλύτερες απ' ότι αν δεν ήταν στο ευρώ. Οι Γερμανοί θα πρέπει να δεχθούν ότι θα χρηματοδοτούν αυτές τις χώρες για πολύ καιρό ακόμη, στην πραγματικότητα για μία ζωή", δήλωσε στο τέλος της συνέντευξής του ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου