Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Βαρθολομαίος: Αναγκαστική σιωπή στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011
 Την πρακτική να δίδονται ονόματα, όπως του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Αιμιλιανού Γρεβενών, Πατριαρχών όπως του Μάξιμου και του Αθηναγόρα καθώς και ομώνυμων Σχολαρχών της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης σε νέους κληρικούς του Φαναρίου, ώστε να διαιωνίζεται η μνήμη τους υπογράμμισε κατά τη διάρκεια δείπνου με τις αρχές, στους Μαυραναίους Γρεβενών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τα προβλήματα που δημιουργεί «η αναγκαστική σιωπή της» Σχολής.
«Επειδή μας έκλεισαν τη Χάλκη, όπως ξέρετε και επί σαράντα χρόνια συνεχίζεται η αναγκαστική σιωπή της και στερούμεθα νέων κληρικών, τα τελευταία χρόνια επί της Πατριαρχείας μου, φέραμε αρκετούς νέους και μορφωμένους και δυναμικούς, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν την απαιτουμένη άδεια παραμονής και εργασίας από τας Τουρκικάς αρχάς και υπηρετούν το Πατριαρχείο μας και όταν έρθει η ώρα τους θα προαχθούν με το καλό και θα τους διαδεχθούν άλλοι και η ζωή του Πατριαρχείου μας, θα συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται δεκαεπτά ολοκλήρους αιώνες» είπε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε:
«Έχουμε κληρικούς, που φέρουν τα ονόματα όλων σχεδόν των Οικουμενικών Πατριαρχών του 20 αι. Ιωακείμ, Φώτιου, Βενιαμίν, κ.α. για να διαιωνίζεται και να τιμάται η μνήμη τους για να εμπνέονται, οι φέροντες τα ονόματα τους, από το παράδειγμα και τη διακονία αυτών των αοιδίμων προκατόχων μου κι όπως είπα, για να συνεχίζεται κατά το δυνατόν απρόσκοπτα, όσον εξαρτάται από ημάς απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα, η ζωή της μητρός εκκλησίας».
Αύριο, το μεσημέρι, ο κ. Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη για την Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου