Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Βαρθολομαίος: Αναγκαστική σιωπή στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011
 Την πρακτική να δίδονται ονόματα, όπως του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Αιμιλιανού Γρεβενών, Πατριαρχών όπως του Μάξιμου και του Αθηναγόρα καθώς και ομώνυμων Σχολαρχών της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης σε νέους κληρικούς του Φαναρίου, ώστε να διαιωνίζεται η μνήμη τους υπογράμμισε κατά τη διάρκεια δείπνου με τις αρχές, στους Μαυραναίους Γρεβενών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τα προβλήματα που δημιουργεί «η αναγκαστική σιωπή της» Σχολής.
«Επειδή μας έκλεισαν τη Χάλκη, όπως ξέρετε και επί σαράντα χρόνια συνεχίζεται η αναγκαστική σιωπή της και στερούμεθα νέων κληρικών, τα τελευταία χρόνια επί της Πατριαρχείας μου, φέραμε αρκετούς νέους και μορφωμένους και δυναμικούς, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν την απαιτουμένη άδεια παραμονής και εργασίας από τας Τουρκικάς αρχάς και υπηρετούν το Πατριαρχείο μας και όταν έρθει η ώρα τους θα προαχθούν με το καλό και θα τους διαδεχθούν άλλοι και η ζωή του Πατριαρχείου μας, θα συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται δεκαεπτά ολοκλήρους αιώνες» είπε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε:
«Έχουμε κληρικούς, που φέρουν τα ονόματα όλων σχεδόν των Οικουμενικών Πατριαρχών του 20 αι. Ιωακείμ, Φώτιου, Βενιαμίν, κ.α. για να διαιωνίζεται και να τιμάται η μνήμη τους για να εμπνέονται, οι φέροντες τα ονόματα τους, από το παράδειγμα και τη διακονία αυτών των αοιδίμων προκατόχων μου κι όπως είπα, για να συνεχίζεται κατά το δυνατόν απρόσκοπτα, όσον εξαρτάται από ημάς απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα, η ζωή της μητρός εκκλησίας».
Αύριο, το μεσημέρι, ο κ. Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη για την Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου