Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2011

  • Ένταση επικράτησε το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ των συγκεντρωμένων διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα επεισόδια άρχισαν όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή, οπότε και ξεκίνησε μικρής έκτασης «πετροπόλεμος» στον οποίο η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.
  • Οριστικά απαλλάσσει τον Παναγή Βουρλούμη, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ και τον Γιώργο Ιωαννίδη, διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, το Συμβούλιο Εφετών από την κατηγορία της απιστίας από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία τα δύο πρώην στελέχη του οργανισμού είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.
  • Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει, όμως η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πριν από το επίσημο δείπνο με τον πρωθυπουργό. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ισχυρή, όπως είπε, πολιτική βούληση της κυβέρνησης για αλλαγές και πιστή τήρηση των μέτρων.
  • Χωρίς εκπλήξεις και «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, εγκρίθηκε από τη Βουλή, με 155 ψήφους υπέρ, η επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξήχθη σε κλοιό διαδηλωτών.
  • Για μια Ελλάδα που «συνθέτει τις δυνατότητες που έχει και διακρίνεται» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος την Τρίτη μαθητές και φοιτητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς. «Υπάρχει ένα κομμάτι της Ελλάδας, που διακρίνεται και το έχουμε ανάγκη αυτό, τη στιγμή που πολλοί, και φίλοι και εχθροί, δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει δυνάμεις να ξεπεράσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.
Κόσμος
  • Για δέκατη ημέρα εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν την Τρίτη στους δρόμους του Μανχάταν σε διαμαρτυρία για τις επιχειρήσεις, τα κόμματα και την απληστία της Γουόλ Στριτ. Ωστόσο, η ένταση σιγοβράζει, λένε οι διαδηλωτές, καθώς η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και σε βιαιοπραγίες κατά ειρηνικών διαδηλωτών.
  • Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται μέσα στη χώρα και κάλεσε οπαδούς του να καταλάβουν την Τρίπολη, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μετέδωσε ο συριακός φιλοκανταφικός σταθμός Arrai Tv. Στο βίντεο, με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου, εμφανίζεται να ξεσηκώνει οπαδούς και να καλεί σε κατάληψη της Τρίπολης. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε ποιο σημείο της χώρας βρίσκεται.
  • Συμπλοκές ανάμεσα σε Σέρβους του Κοσόβου και άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, KFOR, σημειώθηκαν την Τρίτη, με την δύναμη να κάνει χρήση ακόμα και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το πλήθος τραυματίζοντας αρκετούς πολίτες, σύμφωνα με μαρτυρίες. Αφορμή ήταν η απομάκρυνση από την KFOR οδοφραγμάτων που έστησαν οι Σέρβοι οι οποίοι διαμαρτύρονται και θεωρούν ότι η Πρίστινα τους εμποδίζει την πρόσβαση στη Σερβία.
  • Το πράσινο φως για την ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών σε παλαιστινιακά εδάφη έδωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ την ώρα που οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν την πρώτη σοβαρή προσπάθεια στον ΟΗΕ για να αναγνωριστεί το κράτος τους και ενώ τονίζουν σε υψηλούς τόνους ότι οι εποικισμοί πρέπει να παγώσουν πριν αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες. «Βαθιά απογοητευμένη από την αντιπαραγωγική κίνηση του Ισραήλ» δηλώνει η Ουάσινγκτον.
  • Η εισαγγελέας στην υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, πρότεινε την Τρίτη ποινή φυλάκισης επτά ετών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα.
Οικονομία
  • Η Γερμανία θα χρηματοδοτεί η ίδια τις επενδύσεις Γερμανών επιχειρηματιών στη χώρα μας για όσο διάστημα η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές, ανακοίνωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συναντηση που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο Βερολίνο.
  • Την συμφωνία της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για διεύρυνση του προσωρινού ταμείου στήριξης για την Ευρωζώνη (EFSF) καλούνται να επικυρώσουν την Τετάρτη οι Φινλανδοί βουλευτές. Αν και η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί χωρίς προβλήματα, πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν πως η κύρωσή της ενώ ακόμη εκκρεμεί το ζήτημα των εγγυήσεων βάζει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
  • Αντίθετοι σε ενδεχόμενη κατάργηση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) δηλώνουν τόσο η ΠΝΟ όσο και η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, με τη δεύτερη να «επιφυλάσσεται να αντιδράσει δυναμικά αλλά και νομικά» σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Ο ΕΛΟΕΝ βρίσκεται στη λίστα 390 φορέων που εποπτευόμενων από το Δημόσιο, στοιχεία λειτουργίας των οποίων ζήτησε η κυβέρνηση, και η ΕΕΝ υπογραμμίζει ότι ο φορέας έχει δικό του αυτοτελή προϋπολογισμό και δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου