Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλούν για F16 οι Τούρκοι!

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2011

Την ώρα που η εφημερίδα Sabah σημειώνει πως το τουρκικό Επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκατάστασης τουρκικών F-16 στα Κατεχόμενα, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης κάνει λόγο για εχθρικές ενέργειες εκ μέρους Τουρκίας.

Κλιμακώνουν την ένταση οι Τούρκοι και είναι πλέον σαφές ότι σκοπεύουν να μην υποχωρήσουν, τουλάχιστον άμεσα.
Από την άλλη πλευρά η Κύπρος δείχνει να μην κάνει πίσω, ωστόσο είναι σαφές και μέσα από τις δηλώσεις του Δ. Χριστόφια, ότι ακόμα και με τη στήριξη της Ελλάδας, η μεγαλόνησος δεν μπορεί να αντέξει σύρραξη με την Τουρκία.
Σε αυτό το κλίμα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προέβη σε ανακοίνωση για την τουρκική προκλητικότητα.
Η Άγκυρα λοιπόν, για να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι των εξελίξεων σιγά σιγά, επιστρατεύει όλα της τα όπλα. Την πολεμική της μηχανή, μέρος της οποίας έχει βγάλει δίπλα στο "Πίρι Ρέις", τη διπλωματία της αλλά τώρα και τον τουρκικό τύπο.
"Αποκλεισμός 200 μιλίων" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah η οποία μάλιστα αναφέρει πως το δόγμα της Άγκυρας είναι "η ΑΟΖ της Τουρκίας επεκτείνεται στα 200 μίλια". Η εφημερίδα, αφού κάνει λόγο στο ταξίδι του ερευνητικού σκάφους που έχει ξεκινήσει, στη συνέχεια προχωρά σε σαφή υπαινιγμό για τις σκέψεις της ηγεσίας.
Σε περίπτωση γράφει που κριθεί "αναγκαίο", το ερευνητικό σκάφος θα κάνει έρευνες και στις νοτιοδυτικές ακτές τις Κύπρου. Τέλος, η Sabah σημειώνει πως το τουρκικό Επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκατάστασης τουρκικών F-16 στα Κατεχόμενα.
Η Ηürriyet από την πλευρά της έχει ως τίτλο "δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με την Τουρκία" και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.
Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως ουσιαστικά οι Ελληνοκύπριοι παραδέχονται πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία, σε μία εν μέρει αυθαίρετη ερμηνεία των προεδρικών δηλώσεων. Η ίδια εφημερίδα έχει και τη φωτογραφία από την αναχώρηση του Πίρι Ρείς από τη Σμύρνη.
Μόνο η Cumhuriyet κρατάει αποστάσεις ασκώντας κριτική στην πολιτική Νταβούτογλου και την επιθετικότητα Ερντογάν, για τους οποίους γράφει πως με τις κινήσεις τους έχουν απομονώσει την Τουρκία.
Τους τελευταίους μήνες, γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος, η Άγκυρα επιδείνωσε τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία ακόμη και με το Ιράν ενώ αναφέρει επίσης πως στην ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ δεν βρέθηκε στην αίθουσα Άραβας ηγέτης ούτε και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς.

Ιδιαίτερα ανήσυχος ο Σταύρος Λαμπρινίδης
Την ανησυχία του για τις τουρκικές "απειλές και εχθρικές ενέργειες" σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.
Ο κ. Λαμπρινίδης ο οποίος μίλησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καταδίκασε την "πολεμική ρητορική" της Τουρκίας και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την επανένωση της Κύπρου.
Παράλληλα, επέμεινε πως ισχύει η δέσμευση της Ελλάδας στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία για τον προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας, όμως κατέστησε απολύτως σαφές πως σε περίπτωση μη συνεργασίας της Τουρκίας το ζήτημα θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου