Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2011

  • Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 10:00 π.μ. το Υπουργικό Συμβούλιο με κύρια θέματα στην ατζέντα το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα όπως οι δημοσιονομικές, φορολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, σχετιζόμενες με τον προϋπολογισμό του 2011 και τη διαμόρφωση του επόμενου προϋπολογισμού.
  • Μετά τους δικηγόρους της Αθήνας και οι δικηγόροι της Χαλκίδας κατέθεσαν αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που επιβάλλει το τέλος επιτηδεύματος.
  • Με ευρεία πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ.Παπαϊωάννου προανήγγειλε για την κατάθεση νομοσχεδίου- τομή, όπως είπε, για την απονομή της Δικαιοσύνης, εντός του Οκτωβρίου.
  • Επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τους περιορισμούς που θέτει στις προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -αφού, αν ισχύσουν, η λειτουργία τους, εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθίσταται προβληματική- αποφασίστηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
  • Δεν κατέληξαν σε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γεγονός που σημαίνει ότι από την Πέμπτη έως και το τέλος της εβδομάδος όλα τα Μέσα θα κινηθούν κανονικά. Χωρίς ταξί και την Πέμπτη η Αθήνα.
Κόσμος
  • Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί από την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, ανέφερε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Από κοινού με τον Νίκολα Γκρούεφσκι θα επισκεφθούν τους χώρους του ανακαινισμένου κτιρίου του αεροδρομίου των Σκοπίων και θα έχουν κατ'ιδίαν συνομιλίες.
  • Ο βασιλιάς Αμπντάλα ακύρωσε την καταδίκη σε μαστίγωση που είχε επιβληθεί σε μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία επειδή οδηγούσε, όπως ανέφερε στο Twitter πριγκίπισσα. Η ακύρωση τη καταδίκης επιβεβαιώθηκε και από μία πηγή από το Ριάντ.
  • Εκτεταμένα επεισόδια εθνοτικής βίας σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλγαρία με εκατοντάδες πολίτες να επιτίθενται κατά κατοικιών Ρομά με αφορμή τη δολοφονία νεαρού από αυτοκίνητο του περιβάλλοντος του αυτόκλητου «Τσάρου των Ρομά», Κίριλ Ράσκοφ, ο οποίος και έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Εκατοντάδες συλλήψεις από τις Αρχές, πολλοί νεαροί ανάμεσα στους διαδηλωτές· εκκλήσεις για ηρεμία από τους πολιτικούς.
  • Εξασφαλισμένη θεωρείται η κύρωση της διεύρυνσης του EFSF από τη γερμανική Βουλή στην ψηφοφορία της Πέμπτης, καθώς η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου για χάρη του ευρώ -αλλά η διαδικασία έχει γίνει δοκιμασία για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού, την στιγμή που ορισμένοι συμπολιτευόμενοι βουλευτές φαίνεται πως θα καταψηφίσουν. Εάν οι αντάρτες ξεπεράσουν τους 19, ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται, θα έχει χαθεί η «πλειοψηφία της καγκελαρίας» και η Άνγκελα Μέρκελ θα αποδυναμωθεί ουσιαστικά μέσα στο Μπούντεσταγκ.
  • Το εφετείο του Παρισιού απέρριψε το αίτημα έκδοσης που υποβλήθηκε από την Ρουάντα σχετικά με την Αγκάτ Χαμπιαριμάνα, τη χήρα του πρώην προέδρου της Ρουάντας, Ζουβενάλ Χαμπιαριμάνα, η οποία είναι θεωρείται σαν ένας από τους εγκέφαλους της γενοκτονίας του 1994. Η 69χρονη Χαμπιαριμάνα χαρακτηρίζεται συχνά ως ένας από τους εγκεφάλους του κύκλου εξουσίας των Χούτου που σχεδίασαν και πραγματοποίησαν τη γενοκτονία στη Ρουάντα, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 500.000 άνθρωποι, κυρίως Τούτσι, μέσα σε τρεις μήνες.
Οικονομία
  • Την παράταση της απαγόρευσης του short selling στα χρηματιστήρια της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας ανακοίνωσε το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο εποπτείας ESMA. H απαγόρευση της πρακτικής παρατείνεται για τη Γαλλία και την Ιταλία μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στην Ισπανία «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στην αγορά».
  • Το «σερί» τριών ανοδικών συνεδριάσεων έσπασαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη την Τετάρτη, εν μέσω της ανασφάλειας για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους αλλά και εν αναμονή της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων. Χαμηλότερα και η πορεία των τιμών των εμπορευμάτων, που πίεσε και τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων.
  • Η κυβέρνηση υποβάλλει εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους στο «μαρτύριο της σταγόνας», συνεχίζοντας «σε καθημερινή πλέον βάση, τις ανακοινώσεις περί επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, με ταυτόχρονη περικοπή μισθών και συντάξεων» τονίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή.
Αθλητισμός
  • Το πάνω χέρι στον όμιλο του Ολυμπιακού απέκτησε η Μαρσέιγ, η οποία πέτυχε το «2Χ2» επικρατώντας με 3-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Βελοντρόμ». Ηρωική ισοπαλία πήρε ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο Ντόνετσκ, όπου έφερε 1-1 με την Σαχτάρ, έχοντας μάλιστα προηγηθεί. Εκθαμβωτική η Μπαρτσελόνα, νίκες για Ζενίτ, Λεβερκούζεν και Μίλαν. Στο φινάλε η Βαλένθια ισοφάρισε την Τσέλσι. Τα πάντα για το Champions League αλλά και live των αγώνων από την ειδική παρουσίαση του sports.sansimera.gr.
  • Ο Ολυμπιακός μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο, ωστόσο δεν απέφυγε την κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει στην Αγγλία. Ηττήθηκε με 2-1 από την Αρσεναλ, που έπαιξε μόνο ένα 20λεπτο, πήρε όμως αυτό που ήθελε εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη της ελληνικής ομάδας. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη 2η αγωνιστική του Champions League παρέμειναν χωρίς βαθμό. Τα πάντα για το Champions League από την ειδική παρουσίαση του sports.sansimera.gr.
  • Ο Κάρλος Τέβες χρειάστηκε την προστασία της αστυνομίας προκειμένου να μεταβεί στο αυτοκίνητό του και να αναχωρήσει για το σπίτι του, μετά την άφιξη της Μάντσεστερ Σίτι στο αεροδρόμιο της πόλης. Θυμωμένοι οπαδοί περίμεναν τον «Απάτσι» με διάθεση κάθε άλλο παρά φιλική, μετά την άρνηση του Αργεντινού επιθετικού να περάσει στον αγωνιστικό χώρο του «Αλιάντς Αρένα» ως αλλαγή, στη χθεσινή ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου (0-2) για το Champions League. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου