Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δικαίωμα ψήφου, αλλά από τις επόμενες εκλογές, θα έχουν οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011Μετά από σημερινές δηλώσεις του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, οι γυναίκες θα έχουν εφεξής το δικαίωμα να μετέχουν στο Συμβούλιο Σούρα ως πλήρη μέλη και να λαμβάνουν μέρος σε μελλοντικές δημοτικές εκλογές.
Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείου "Επειδή αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία σε όλους τους ρόλους που συνάδουν με την σαρία, αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση με τους ανώτατους ουλεμάδες και άλλους...να περιλαμβάνουμε γυναίκες στο Συμβούλιο Σούρα ως μέλη, αρχής γενομένης από την επόμενη θητεία," δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα μιλώντας σε μέλη του Συμβουλίου.
"Οι γυναίκες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και ακόμα θα έχουν το δικαίωμα ψήφου," σημείωσε ο βασιλιάς Αμπνταλά, γεγονός που δεν θα ισχύσει ωστόσο σις προσεχείς εκλογές που θα γίνουν την Πέμπτη, στις οποίες απαγορεύεται να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα οι γυναίκες.
Μετά από πολυετή αιτήματα των ακτιβιστών στη Σαουδική Αραβία, που απαιτούσαν να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, οι οποίες απαγορεύεται να ταξιδεύουν, να εργάζονται ή να υποβάλονται σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την άδεια ενός άντρα συγγενή, ενώ δεν επιτρέπεται και να οδηγούν, οι επικείμενες αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν μετά τις δημοτικές εκλογές, είναι ένα πρώτο βήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου