Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2011

  • Το τουρκικό σκάφος ερευνών Piri Reis άρχισε από τη Δευτέρα τις έρευνες του μέσα στη ζώνη που όρισαν από κοινού και παρανόμως η Τουρκία και το καθεστώς των κατεχομένων, επιβεβαιώθηκε και επίσημα.
  • Σαφές προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΠΑΣΟΚ, δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν άδικα, μη αναγκαία και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για να τηρηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου. Εντούτοις, 7 στους 10 δηλώνουν έτοιμοι να καταβάλουν τους φόρους και τα τέλη.
  • Η Εκκλησία φορολογείται και ίσως περισσότερο από τους άλλους, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας, με αφορμή την εξαίρεση των χώρων άσκησης θρησκευτικής λατρείας από την καταβολή του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας.
  • Τη διαβεβαίωση πως τα κριτήρια υλοποίησης της εργασιακής εφεδρείας θα είναι «απολύτως διαφανή και αντικειμενικά», έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Ζώη (ΝΔ). Διευκρινίσεις από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο για τις προθέσεις της ΝΔ.
  • Το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή παρουσίασαν οι Λάκης Λαζόπουλος, Γεώργιος Κασιμάτης, Στάθης Σταυρόπουλος και η Αναστασία Βούλγαρη. Το βιβλίο περιλαμβάνει τις ομιλίες, τις συνεντεύξεις και τα κείμενα του μεγάλου συνθέτη, ως επικεφαλής της κίνησης πολιτών «Σπίθα», που ίδρυσε στις 17 Ιανουαρίου του 2011 με τη διακήρυξη στο ίδρυμα Κακογιάννη.
Κόσμος
  • Κεκλεισμένων των θυρών γίνεται αργά τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου εξετάζεται το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για αναγνώριση από τον ΟΗΕ. Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι τελικά το αίτημα θα απορριφθεί, αλλά αυτό δεν βάζει τέλος στη φιλοδοξία της Παλαιστινιακής Αρχής για να αναβάθμιση του ρόλου της στο διεθνή οργανισμό καθώς, αν δεν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, μπορούν να αποτανθούν στη Γενική Συνέλευση όπου εκεί έχουν ευρύτερη υποστήριξη.
  • Στοιχεία συνολικά 24.938 Αυστριακών αστυνομικών, με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις, δημοσιοποίησε η «εγχώρια» ομάδα χάκερ Anonymous -με ορισμένους να υποστηρίζουν πως οι αστυνομικοί μπαίνουν έτσι σε κίνδυνο και τους Anonymous να ανταπαντούν πως δεν υπάρχει θέμα για όποιον «δεν έχει κάτι να κρύψει». Φαίνεται πάντως πως η λίστα δεν είναι προϊόν χάκινγκ, αλλά έφτασε στα χέρια της ομάδας από οργανισμό που συνεργάζεται με την Αστυνομία.
  • Οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, υποστηριζόμενες από ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη, εξακολουθούν να μάχονται στα ανατολικά προάστια της Σύρτης με άνδρες που παραμένουν πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι, σε μία προσπάθεια να καταληφθεί η πόλη-προπύργιο των κανταφικών. Όπως υποστηρίζουν έχουν πραγματοποιήσει πρόοδο αλλά μάλλον απέχουν από την πλήρη κατάληψη.
  • Η Ρωσία συμφώνησε να αναθεωρήσει τη σύμβασή της με την Ουκρανία για την πώληση φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ, μετά τις συνομιλίες που είχαν το Σαββατοκύριακο οι πρόεδροι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών. Παράλληλα, ο Αζάροφ ανέφερε ότι η Ρωσία συμφώνησε στη σύσταση κονσόρτσιουμ με την Ουκρανία και την ΕΕ για την ανανέωση του δικτύου αγωγών της Ουκρανίας.
  • Την έξοδο έδειξε ο Ρώσος πρόεδρος στον υπουργό Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν μετά την ανακοίνωση ότι αρνείται να λάβει μέρος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ όταν παραδώσει τα «κλειδιά» του Κρεμλίνου στον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2012. «Τέτοιες δηλώσεις είναι ακατάλληλες και αδικαιολόγητες» δήλωσε ο Μεντβέντεφ καλώντας τον Αλεξέι Κουντρίν -που διορίστηκε από τον Πούτιν το 2000- να υποβάλλει παραίτηση, η οποία και ήλθε το απόγευμα.
Οικονομία
  • Ολόκληρο τον κόσμο «τρομάζει η κρίση χρέους στην Ευρώπη» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέρριψε επίσης στους Ευρωπαίους ηγέτες βραδύτητα στις κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε την εκτίμησή του ότι στις δυσκολίες που έχει η Ευρωζώνη από την κρίση του 2008 ήρθε να προστεθεί το ζήτημα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η δύναμη της αμερικανικής ανάκαμψης επηρεάζεται άμεσα από τα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.
  • Οι πληροφορίες για νέα συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, στην Ευρωζώνη και για επανακεφαλαιοποίηση αρκετών ευρωπαϊκών τραπεζών οδήγησαν τους δείκτες σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ανοδική πορεία ενώ και η Νέα Υόρκη κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς παρά τις διακυμάνσεις.
  • Η στήριξη στην Ελλάδα συμβάλλει στη θωράκιση του ευρώ και, κατ' επέκταση, στην προστασία κάθε επιμέρους εθνικής οικονομίας εντός της Ευρωζώνης, υπενθυμίζει ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου