Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Επεσε κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης, Το ποδόσφαιρο της "πλάκας" και αποφάσεις για γέλια

Το καλύτερο που πρέπει να κάνουν είναι να λογοδοτήσουν όλοι οι παράγοντες, ηγεσίες, διαιτητές, ποδοσφαιρικές αρχές.   Αλλά που...  στη "παράγκα";

Νέο σοκ στο πρωτάθλημα της Super League! Η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής, αποφάσισε τον υποβιβασμό στην Football League του Αστέρα Τρίπολης για δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό με αφορμή τον αγώνα που έδωσε την προηγούμενη περίοδο με τον Ολυμπιακό Βόλου και νίκησε με 2-1. Επίσης εκτός ποδοσφαίρου για τρία χρόνια τέθηκε ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος.
Αντίθετα η πειθαρχική επιτροπή της Super League, έκρινε αθώες τις ΠΑΕ, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα που επίσης κατηγορούνταν για συμμετοχή στα στημένα.
Η ποινή που επιβλήθηκε στον Αστέρα Τρίπολης είναι εφέσιμη και ως εκ τούτου οι Αρκάδες θα καταθέσουν άμεσα την έφεσή τους στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή δημιουργεί νέα αναταραχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι άγνωστο πως θα εξελιχθούν α πράγματα σε περίπτωση που η ποινή του υποβιβασμού για τον Αστέρα, παραμένει και μετά την έφεση.
Αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, είχε ρεπό για το πρωτάθλημα της Super League, όπως και ο Παναθηναϊκός.
Οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής είναι οι εξής:
Α) Γ. Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ’ αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ’ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ’ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.
Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ’ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ».
Β) ΠΑΕ ΟΦΗ, Η. Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν. Μαχλά (Πρόεδρο):
«Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Κρίνει ατιμώρητο τον 1ο εγκαλούμενο ελλείψει δικαιοδοσίας λόγω του ότι δεν απεδείχθη η ιδιότητα του ως αφανούς εταίρου της 3ης εγκαλουμένης. Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη η συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ’ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 3η εγκαλουμένη διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στις αποδιδόμενες σ΄ αυτήν πράξεις».
Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο): «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».
«Κρίνει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τους 1ο (Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη), 2ο (Χρήστο Κανελλάκη) και 5η (ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) και παραπέμπει την υπόθεση ως προς αυτούς στον αρμόδιο Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για την εισαγωγή της υπόθεσης στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η 5η εγκαλουμένη ΠΑΕ. Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ’ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 4η εγκαλουμένη λόγω του ότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στην αποδιδόμενη σ’ αυτήν πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου