Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Διαβάστε στο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης (το έχουμε όλο εδώ, πήγαινε στο άρθρο και πάτα το view). Τα είπε όλα; Είπε πολλά, θα μπορούσε να πει περισσότερα και να “πετάξει” μερικές πέτρες γιατί έχουμε μεγάλα και πολλά προβλήματα στον Ελληνισμό. Μετρημένες κουβέντες και χωρίς υπεκφυγές ούτε κατηγόριες αλλά με παροτρύνσεις, κουράγιο και αίσθημα ευθύνης. Είπε και αρκετά έξω από τα δόντια. Έτσι θέλουμε τους ηγέτες μας με θάρρος και υπευθυνότητα.  

Βενιζέλος: «Ευτυχώς που έχουμε και την τρόικα». Για το «δράμα της χώρας» μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως χωρίς την τρόικα τα δημοσιονομικά της Ελλάδας θα είχαν εκτροχιαστεί. Άκουσον, άκουσον!!! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών (του φρωχοκομείου Η ΕΛΛΑΣ) λέει τέτοια “ανέκδοτα”. Ρε Βαγγέλη προσπαθείς να περάσεις τον Πάγκαλο στις κοτσάνες;   Δεν τα παρατάτε να πάτε στα σπίτια σας καλύτερα;


Τον κίνδυνο να ξεσπάσει κρίση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα εάν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει σωστά την κρίση χρέους της Ελλάδας, επισήμανε χθες ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζιμ Φλάερτι, υιοθετώντας μια αισθητά πιο σκληρή ρητορική και επικρίνοντας την ΕΕ. Να δείτε ότι τελικά θα μας σώσουν οι Φιλέλληνες γιατί από μόνοι μας... δεν βλέπω πολλά πράγματα.


Την κατάργηση του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου με επιστολή του προς τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, από τον οποίο ζητεί να επανεξετάσει το κόστος λειτουργίας του σταθμού εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα. Ο Συμεών φαίνεται ότι κουράστηκε να βλέπει τα “φάσκελα' που παίρνουν από τον Ελληνικό Λαό και θέλει να κλείσει το κανάλι. Να κλείσει κύριε βεβαίως, να κλείσει και το καφενείο της Βουλής πριν γίνει όλη η Βουλή καφενείο.

«Παντελώς παράνομη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, τη λεγόμενη «συμφωνία» για την υφαλοκρηπίδα μεταξύ Τουρκίας και κατοχικού καθεστώτος, στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, τονίζοντας ότι με την ενέργεια αυτή η Άγκυρα απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το διεθνές δίκαιο. Μπράβο Σταύρο!!! Αλλά... Τα Σκόπια έχουν αναγνωριστεί σαν ΦΥΡΟΜ (Πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας) Former Republic Of Macedonia αλλά από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το Μπάσκετ μέχρι τις συναλλαγές του κράτους αυτού ακόμα και στην Ελλάδα Μακεδονία την γράφουν. Ακόμα και οι Ελληνικές επιχειρήσεις που νταραβερίζονται με τα Σκόπια Μακεδονία γράφουν στις ετικέτες των κιβωτίων ή της αλληλογραφίας. Αυτοί είναι νόμιμοι; Σιγά-σιγά το δέχονται, κρίμα. Να σας πω και κάτι.... Εάν δεν ήταν η ομογένεια να φωνάζει ίσως να είχατε δεχτεί τα Σκόπια σαν Μακεδονία.

Στη καρδιά του Cambridge, κοντά στον Ελληνο-Ορθόδοξο ναό “Των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης” είναι το Greek American Political Club με το τετραώροφο ιδιόκτητο κτήριο που έχει τρεις μεγάλες αίθουσες και γραφεία όπου θα μπορούσαν όλοι οι οργανισμοί της Ελληνικής Ομογένειας (Σωματεία, Ομοσπονδίες, Κοινότητες) να χρησιμοποιούν για συμβούλια, συναθροίσεις και διάφορε εκδηλώσεις. Είναι μόλις μισό μίλι από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ και ένα μίλι από το Πανεπιστήμιο Harvard. Άραγε αντιλαμβανόμαστε την αξία που έχει και το καλό που μπορεί να κάνει στον Ελληνισμό;


Ο Πρωθυπουργός που συναντήθηκε με βουλευτές της περιφέρειας δήλωσε πως μόνο με θυσίες θα μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. «Έχουμε μπροστά μας πολλά εμπόδια, τα οποία με τις θυσίες του Ελληνικού λαού ξεπερνάμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο άλλος δρόμος, είναι δρόμος χρεοκοπίας, με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.» Ρε Γιώργο, τι άλλο να κάνουν, να θυσιάσουν και τα παιδιά τους. Πες στον ελληνικό λαό πόσα θα δώσεις εσύ, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι Υπουργοί και όσοι από τους μεγαλοεπιχειρηματίες έπιασαν τη καλή τα τελευταία 30 χρόνια και νομίζω ότι όλος ο Ελληνισμός θα ανταποκριθεί. Μη κάνεις το Χότζα με τα δύο πουκάμισα που είπε “όποιος έχει δύο πουκάμισα να δώσει το ένα σε αυτόν που δεν έχει” και όταν ή γυναίκα του έπραξε αυτό που είπε άνδρας της την έβαλε στις φωνές λέγοντας “δεν το είπα για εμάς, για το κόσμο το είπα”.


Και τώρα ο φίλος μας... Ανδρέας Λοβέρδος που έβριζε τους Δημ. Υπαλλήλους και να σας πω μερικοί βρίσιμο θέλουν γιατί εκτός του ότι μπήκαν στο Δημόσιο με ρουσφέτι είναι και αντιπαραγωγικοί. Όμως όπως πάντα σε κάθε υπηρεσία και εργασία υπάρχουν και παραγωγικοί άνθρωποι. Όμως Ανδρέα όποιος κάθετε σε γυάλινο σπίτι να μην πετάει πέτρες. Εσύ Ανδρέα αυτό έκανες γιατί τελευταία μία κ. Πηνελόπη Παπαϊωάννου βγήκε στη δημοσιότητα γιατί μπήκε στο Δημόσιο ρουσφετολογικά. Συγκεκριμένα στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, "διορίστηκε" στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση. Βέβαια η κ. Παπαϊωάνου ήταν στην Ολυμπιακή και πήρε και 50,000 ευρώ εφ άπαξ. Τώρα με την μέθοδο που μπήκε στο Δημόσιο δεν θα μας πείραζε και πολύ αλλά Ανδρέα μου, αυτή λένε ότι είναι η γυναίκα σου!!!


Στο κόκκινο το Μέγαρο Μαξίμου. Τα προγνωστικά για την πρόθεση ψήφου εάν γινόταν εκλογές τώρα δεν είναι καθόλου καλά για το κυβερνών κόμμα. Συγκεκριμένα σε σφυγμομέτρηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύτηκε στο best.gr το ΠΑΣΟΚ έπεσε πολύ χαμηλά ακόμα και κάτω από 10% σε μερικές περιπτώσεις!!! Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μετακινούνται σε όλα τα άλλα κόμματα. Ακόμα, πληροφορίες μας λένε ότι πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός βουλής. Ίσως υπάρξει τεράστιο πρόβλημα ακόμα και για συγκυβέρνηση δύο κομμάτων αφού τα ποσοστά είναι χαμηλά.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου