Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αγριο ξύλο μεταξύ ανδρών ασφαλείας του ΟΗΕ και φρουράς του Ερντογάν

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2011

Ενώ την προηγούμενη Παρασκευή τα μάτια όλων στα Ηνωμένα Εθνη ήταν στραμμένα στον πρόεδρο των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς και στην ομιλία του για την αναγνώριση κράτους, σε κοντινούς διαδρόμους οι υπηρεσίες ασφαλείας του ΟΗΕ και η προσωπική φρουρά του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ήρθαν στα χέρια.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι προκάλεσε το «θερμό επεισόδιο», παρά τις επίμονες προσπάθειες των δημοσιογράφων, καθώς αξιωματούχοι του ΟΗΕ και αυτόπτες μάρτυρες τηρούν σιγήν ιχθύος.
Οταν σχετικό ερώτημα απευθύνθηκε στο γραφείο του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο εκπρόσωπός του αρκέστηκε να μιλήσει για «ένα ατυχές περιστατικό που διευθετήθηκε επιτυχώς». Και φυσικά αρνήθηκε να απαντήσει σε φήμες που ήθελαν τον γ.γ. να ζητά συγγνώμη από τον Τούρκο πρωθυπουργό. Στόμα ερμητικά κλειστό κρατάει και η τουρκική αντιπροσωπεία.
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ο Ερντογάν είχε καθυστερήσει για την ομιλία του Αμπάς και η ασφάλειά του επιχείρησε να τον οδηγήσει στην αίθουσα, όχι από την κεντρική είσοδο, αλλά από πλαϊνή πόρτα. Η κίνηση ερμηνεύτηκε ως παραβίαση ασφαλείας και τα αίματα άναψαν. Αμερικανικές ιστοσελίδες, που επικαλούνται αξιωματούχους, γράφουν ότι η συμπλοκή ήταν βίαιη υπογραμμίζοντας ότι μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας του ΟΗΕ νοσηλεύεται με κατάγματα. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το προσωπικό ασφάλειας του ΟΗΕ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου