Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Για να μείνετε στο ευρώ τηρήστε τις συμφωνίες με Τρόικα!"

Το είπε έξω χωρίς περιστροφές η Μέρκελ

Την επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αρκεί να τηρηθούν όροι της Τρόικας, εξέφρασε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου η Γερμανίδα καγκελάριος κα Άγκελα Μέρκελ.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε η καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό, η κα Μέρκελ διατύπωσε την άποψη ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να «κάνει ότι μπορεί» για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αρκεί οι Έλληνες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τίθεται επίσημα ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ σε τέτοιο επίπεδο... Αντίθετα, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο haircut στο ελληνικό χρέος.
Γελοιογραφίες 28/9/2011 Παράλληλα, συζητήθηκε η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου και η εφαρμογή της μετά την ψήφιση από όλα τα εθνικά κοινοβούλια της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης Συμφωνίας αποτελεί πάγιο αίτημα της Ελλάδας τους τελευταίους δύο μήνες. Η κύρωση από το γερμανικό κοινοβούλιο πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη, εξέλιξη που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προοπτικές διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Το θέμα της ενέργειας είναι αυτό που αναπτύχθηκε περισσότερο στη συζήτηση, όπως επίσης και ο συμβουλευτικός ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η Γερμανία σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης.
Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, η ελληνική πλευρά παρουσίασε αναλυτικά σχετικό πρόγραμμα και δεσμεύτηκε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιαστεί.
Τέλος, συζήτηση έγινε και για το πρόγραμμα PSI στο οποίο πρόσφατα η Γερμανία είχε ενθαρρύνει πολλές τράπεζες να συμμετέχουν σε αυτό, με προοπτική τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου