Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επαφές Λαμπρινίδη στο Λος Αντζελες

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2011

Την «τεράστια προσπάθεια» του ελληνικού λαού και την «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, σε ομιλία του στο World Affairs Council, του Λος Αντζελες.

Ο κ. Λαμπρινίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του εν λόγω φορέα, που θεωρείται από τις πιο σημαντικές «δεξαμενές σκέψης» για θέματα εξωτερικής πολιτικής στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.
Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας παρουσίασε αναλυτικά την «τεράστια προσπάθεια» που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις «σημαντικές επιτυχίες, που έχει ήδη καταγράψει σ’ αυτό το διάστημα». Μεταξύ άλλων, τόνισε την «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» να εκπληρώσει τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και την ανάγκη εφαρμογής τους.
Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τα μέλη του World Affairs Council τους λόγους για τους οποίους, παρά τις σημαντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα επιτεύγματα της Ελλάδας, εξακολουθεί να υπάρχει «επιφυλακτικότητα στις διεθνείς αγορές», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η συνεχής παραφιλολογία περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα και την πολιτική αποφασιστικότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας να αντιμετωπίσουν με οριστικό τρόπο την κρίση. Αντίθετα,» όπως επισήμανε, «δυσκολεύουν τη διαχείρισή της».
Ο κ. Λαμπρινίδης απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου για το φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και εξήρε τη «σοφία και την αποφασιστικότητα» των Ελλήνων, παρά τα μέτρα που έχουν προκαλέσει «απίστευτο πόνο», για την αντιμετώπιση της κρίσης και την παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η «ρητορική της τιμωρίας» και να προωθηθούν ταχέως οι αναπτυξιακές προτάσεις που έχουν ήδη αποφασισθεί.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στην «Πόλη των Αγγέλων», ο κ. Λαμπρινίδης είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Λος Αντζελες Τάιμς», με τους οποίους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Οικονομία, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα, τις προοπτικές εξόδου από την κρίση, καθώς και θέματα σχετικά με τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με σημαντικούς παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Λος Αντζελες, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας και τον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση. Οι ομογενείς εξέφρασαν μεγάλη αγωνία για την επιτυχή κατάληξη αυτής της προσπάθειας, ενώ για μια ακόμη φορά εκδήλωσαν τη «διαρκή στήριξη» που προσφέρουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη ομογενειακών φορέων. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν και τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να καλλιεργηθεί ή να ενισχυθεί, όπου υπάρχει, η συνεργασία στους τομείς δραστηριότητάς τους, με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Λαμπρινίδης αναμενόταν να παρακαθίσει σε δείπνο που θα παρέθετε προς τιμήν του ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας FOX, Τζιμ Γιαννόπουλος. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για το Σαν Φρανσίσκο, όπου επίσης θα πραγματοποιήσει επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου