Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη Αμερικανός που σχεδίαζε επιθέσεις σε Κογκρέσο, Πεντάγωνο

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 65 ετών.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2011
Ο Ρεζβάν Φερντάους, ένας 26χρονος Αμερικανός από το Ashland, Massachusetts (μία μικρή πόλη 30 λεπτά δυτικά της Βοστώνης) ο οποίος σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου και το Κονγκρέσου με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα φορτωμένα με εκρηκτικά, συνελήφθη χθες το βράδυ κοντά στη Βοστώνη.

    Ο συλληφθείς, πτυχιούχος Φυσικής του Northeastern University, κατηγορείται ότι είχε κάνει μετατροπές σε συσκευές κινητών τηλεφώνων για να τις μετατρέψει σε πυροδοτητές που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από την Αλ Κάιντα εναντίον αμερικανών στρατιωτών στο εξωτερικό, διευκρίνισε η εισεγγαλές Κάρμεν Ορτίς.

    Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 26χρονος προετοίμαζε τις επιθέσεις από το 2010. Σε τηλεφωνικές του συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από το FBI ισχυριζόταν ότι θέλει "να επιτεθεί εναντίον των στρατών των απίστων και να σκοτώσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εχθρών του Αλλάχ".

    Είχε εξηγήσει σε ένα πράκτορα του FBI που υποδυόταν το μέλος της Αλ Κάιντα ότι ήθελε να επιτεθεί εναντίον του Πενταγώνου με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα φορτωμένα με εκρηκτικά και είχε επιλέξει για τον σκοπό αυτόν τo F-4 Phantom και F-86 Sabre , μήκους 1,5 έως 2 μέτρων και πλάτους 1,20 έως 1,60.

    Τον Απρίλιο του 2011 διεύρυνε το σχέδιό του για να περιλάβει το Κονγκρέσο, λέγοντας ότι θέλει να συντρίψει ένα αεροπλάνο στον θόλο του Καπιτωλίου για να "αποκεφαλίσει ολόκληρη την αυτοκρατορία".

    Τους τελευταίους μήνες ήταν σε επαφή με πράκτορες του FBI που υποδύονταν τα μέλη της Αλ Κάιντα. Τους είχε παραδώσει τα σχέδια των επιθέσεων και είχε αρχίσει να προετοιμάζεται προμηθευόμενος από αυτούς τα απαραίτητα υλικά για τις επιθέσεις και έχοντας νοικιάσει έναν χώρο για να τα αποθηκεύσει.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 65 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου