Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η υφήλιος «τρομάζει από την κρίση χρέους στην Ευρώπη» λέει ο Μπαράκ Ομπάμα

Επικρίσεις για ευρωπαϊκή βραδύτητα


Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2011
Ολόκληρο τον κόσμο «τρομάζει η κρίση χρέους στην Ευρώπη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέρριψε επίσης στους Ευρωπαίους ηγέτες βραδύτητα στις κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι Ευρωπαίοι «περνούν μία οικονομική κρίση που τρομάζει τον κόσμο» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας: «Προσπαθούν να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις, αλλά οι κινήσεις τους δεν είναι τόσο γρήγορες όσο χρειάζεται» τόνισε ο Μπ.Ομπάμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε την εκτίμησή του ότι στις δυσκολίες που έχει η Ευρωζώνη από την κρίση του 2008 ήρθε να προστεθεί το ζήτημα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η δύναμη της αμερικανικής ανάκαμψης επηρεάζεται άμεσα από τα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρώπης έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, όπως και η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» που έχει αυξήσει την τιμή του πετρελαίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε περιοδεία για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, μεταδίδει το Reuters.

Όπως σημειώνουν σταθερά πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι θα βάλει την οικονομική του πολιτική και τα προγράμματα στήριξης που έχει υιοθετήσει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας, την στιγμή που η ανεργία στις ΗΠΑ παραμένει στο ασυνήθιστα υψηλό 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου