Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Από τον τουρισμό περνάει το τρενο της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011
Το τρενο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνάει κυρίως από τον τουρισμό τόνισαν οι ομιλητές της ενότητας "τουρισμός" στο πλαίσιο του συνεδρίου "Capital Vision για ελληνική Οικονομία", που πραγματοποιείται στην Αθηνα.
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργο Τσακίρη να τονισε ότι τα χρόνια που έρχονται μπορούν να είναι συναρπαστικά για τον ελληνικό τουριστικό προϊόν. Αρκεί, όπως είπε, οι υποσχέσεις για καθιέρωση του στην κεντρική αναπτυξιακή πολιτική να γίνουν πράξεις και να μη μείνουν στα λόγια.
Στην ομιλία του ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μειωθεί ο ΦΠΑ στις τιμές διαμονής στο 6,5% από το 11%, ήταν μεταξύ άλλων από τις αιτίες της μεγέθυνσης του τουριστικού συναλλάγματος εφέτος σε επίπεδα ρεκόρ. Παράλληλα βέβαια καυτηρίασε την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, αφού όπως ανέφερε, δίνουμε αρνητικό μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα είναι ακριβός προορισμός και λιγότερο ανταγωνιστικός σε σχέση με άλλες ανταγωνίστριες χώρες.
Στο ιδιαίτερα αισιόδοξο τοπίο που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό, απόρροια των εφετινών πεπραγμένων σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, παραφωνία αποτελεί η μεγάλη πτώση του εγχώριου τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου