Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Συμπληρώνουμε 10 χρόνια – 10 years paneliakos.com

Στις 19 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει 10 χρόνια. Κοντά ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες (1,600,000) έχουν μπει στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας και την συμπαράσταση. Τις ευχές σας και τα μηνύματα μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση paneliakos@aol.com.

Μη ξεχνάτε, για παράπονα… η προθεσμία τελείωσε χθες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2020

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Στη Βουλή δυο δικογραφίες για το Γιάννο Παπαντωνίου


Καλώς τον άλοτε "τσάρο" της οικονομίας!
Στο «μικροσκόπιο» της Βουλής μπαίνει για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς σε αυτή διαβιβάστηκαν δυο δικογραφίες στις οποίες φέρεται να πρωταγωνιστεί.
Νέα στοιχεία που έχουν φτάσει στα χέρια των ελληνικών δικαστικών αρχών από την Ελβετία και την Κύπρο και αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και τη μεταβίβαση του πολυσυζητημένου ακινήτου του πρώην υπουργού στη Σύρου ενδεχομένως να δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση με τη Βουλή να καλείται τώρα να αποφανθεί αν η αξιόποινη πράξη της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί.
Στην περίπτωση που η Βουλή καταλήξει στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο αδίκημα δεν διαπράχθηκε από τον Γιάννο Παπαντωνίου στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του θα ανάψει το «πράσινο φως» στην τακτική δικαιοσύνη προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην υπουργού συμπληρωματική κατηγορία και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι αρνούνται την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή στο τέλος του μήνα κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βασικό αδίκημα αυτό της απιστίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα το ποσό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ζημία του δημοσίου εκτιμάται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.
Στο κατηγορητήριο φέρεται να καταγράφονται οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος» μέσω off shore εταιριών αλλά και δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών που λειτούργησαν ως «πλυντήριο». Τα χρήματα, σύμφωνα με την κατηγορία, κινήθηκαν κυρίως μέσω ελβετικών τραπεζών και εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι με μέρος των χρημάτων αγοράστηκε χρυσός και ασήμι. Στόχος ήταν να χαθούν τα ίχνη του χρήματος ωστόσο, σύμφωνα με την κατηγορία, τελικοί αποδέκτες είναι ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του.
Πηγή: newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου