Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Καμμένος: Πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ




Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2018

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ. Η διαχείριση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) των κονδυλιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού γίνεται με πλήρη διαφάνεια και κάτω από αυστηρούς δημοσιονομικούς και κοινοτικούς ελέγχους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως από τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΕ για το μεταναστευτικό, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει διαχειριστεί περίπου 100 εκατομμύρια.
«Τα 90 εκατομμύρια που αναλώθηκαν από τα 100 εκατομμύρια έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτήρια δαπανών των κλάδων των Γενικών Επιτελείων, από πιστοποιημένες εταιρείες ορκωτών λογιστών που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση. Γι’ αυτό καλώ τον οποιοδήποτε να περάσει από όλους αυτούς τους ελέγχους και μετά να τους χαρακτηρίσει ως μη ιδιαιτέρα αυστηρούς», σημείωσε.
Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε πως είχε ως στόχο να πλήξει το υπουργείο. Επίσης, υποστήριξε ότι η εφημερίδα δεν τήρησε τη διαδικασία που προβλέπεται. Δηλαδή δεν ρωτήθηκε το ΥΠΕΘΑ γι’ αυτά τα οποία γράφτηκαν στην εφημερίδα και δεν υπήρχε καν αίτημα να δοθούν από την πλευρά του υπουργείου τα σχετικά στοιχεία.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από την εφημερίδα στο επόμενο φύλλο της να δημοσιευτούν τα στοιχειά που δόθηκαν, συνοδευόμενα από μία συγγνώμη προς το πρόσωπό του, αλλιώς θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας αστικές αποζημιώσεις.
Επιπρόσθετα, ο κ. Καμμένος απέρριψε τους ισχυρισμούς περί «φωτογραφικών» διαγωνισμών, υπογραμμίζοντας πως δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις και πως τα Γενικά Επιτελεία αναρτούν στη Διαύγεια και στους ιστοτόπους τους όλα τα στοιχεία των διαγωνισμών. Οπως πρόσθεσε, το υπουργείο ουδέποτε επιδίωξε να αναλάβει τους σχετικούς διαγωνισμούς και προσπαθεί να απεμπλακεί από αυτούς.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου