Τα πιο πρόσφατα διαζύγια είναι μάλλον και αυτά που πονούν περισσότερο. Η συμφωνία των Πρεσπών και η στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν στην Κεντροαριστερά ήταν η αφορμή της αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Έκτοτε, ο καθένας ακολούθησε τον δρόμο του -με το Κίνημα Αλλαγής να τάσσεται εναντίον της συμφωνίας και το Ποτάμι να τάσσεται υπέρ.
«Αν ολοκληρωθεί θετικά η διαδικασία που προβλέπεται στη συμφωνία και έρθει σε εμάς το «μπαλάκι» θα είναι τραγικό και θα απομονωθούμε διεθνώς αν μπλοκάρει η συμφωνία στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σπύρος Δανέλλης (ΘΕΜΑ), αντανακλώντας την άποψη που διατύπωσε πρόσφατα ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Το δίλημμα των Ελλήνων δεν θα είναι αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ή κακή αλλά αν θα συνταχθούμε με την Ευρώπη, με το ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ ή αν θα δώσουμε χώρο στους Ρώσους και τους Τούρκους», είχε τονίσει ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Όλα καλά μέχρι εκεί. Όμως η πρόσφατη συνέντευξη Τσίπρα στην WSJ («θα  βρω άλλον σύμμαχο αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ»)  προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Τα έχει πει ο κ. Τσίπρας όταν ήταν ψηφοφορία για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι υπάρχουν αργυρώνητοι βουλευτές», ανέφερε με νόημα και, απαριθμώντας τους βουλευτές σχολίασε  πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 146 βουλευτές. Η Παπακώστα 147, ο Παπαχριστόπουλος 148, η Κουντουρά 149, Δανέλλης 150. Ψάχνει άλλον έναν, νομίζω εύκολα θα τον βρει… Δεν θέλω να πω για τον Σταύρο Θεοδωράκη»
Η αντίδραση από το Ποτάμι ήταν άμεση. Με σχόλιό του, ο Δανέλλης απαντά: «Ο υφυπουργός του Σαμαρά και αυτόκλητος πορτιέρης του Κινήματος Αλλαγής, που στην Εκτελεστική Γραμματεία πρότεινε συνεργασία με την κυβέρνηση ως μόνη λύση – για να αντιμετωπίσει προφανώς το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας – τώρα καβάλησε ξαφνικά τον Βουκεφάλα», απαντά σκιαγραφώντας τον Κωνσταντινόπουλο. «Μιλά για ανταλλάγματα σε βουλευτές του Ποταμιού για να ψηφίσουν το ένα ή το άλλο. Ή κάτι ξέρει και πρέπει να το πει ή κάτι θυμήθηκε ή κάτι νοστάλγησε που είναι και το πιο πιθανό».
TA NEA