Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Ξενοφών»: Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία – 10 μποφόρ, απαγορευτικό απόπλου


Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2018

Ο «Ξενοφών» είναι το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα ενόψει του χειμώνα, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.
Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια, Αρκίτσα-Αιδηψός, Ρίο-Αντίρριο, Πρίνος-Καβάλα και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.
Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, ενώ από το Βόλο για τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Προβλήματα και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, οπότε αναμένονται και βροχές.
Η κακοκαιρία είναι αισθητή και στην περιοχή της Αττικής. Το πρωί, οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να αποκολληθεί λαμαρίνες από τη στέγη στο 2ο σχολείο Καματερού, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς μαθητής ή εκπαιδευτικός.

Ο αέρας πήρε μέρος της στέγης σχολείου στο Καματερό
Ο αέρας πήρε μέρος της στέγης σχολείου στο Καματερό

Πτώσεις δέντρων και στην Αττική

Λόγω των ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου η Πυροσβεστική στην Αττική δέχτηκε 55 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.
Δέντρο ξεριζώθηκε και στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από νησίδα επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα η κίνηση στο ρεύμα καθόδου διεξάγεται μόνο από τη λεωφορειολωρίδα. Στη Θεσσαλονίκη οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την Πυροσβεστική να προχωρά σε έξι κοπές.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία στον Όλυμπο έπεσε από τους 6 στους -6 βαθμούς Κελσίου, με το καταφύγιο Κάκκαλος να υποδέχεται τα πρώτα χιόνια της σεζόν.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία στον Όλυμπο έπεσε από τους 6 στους -6 βαθμούς Κελσίου, με το καταφύγιο Κάκκαλος να υποδέχεται τα πρώτα χιόνια της σεζόν.
Δείτε τη χιονισμένη κορυφή του Ολύμπου σε LIVE εικόνα ΕΔΩ

Τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο
Τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο

Χαρακτηριστικά, στο βουνό του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, έπεσε κατακόρυφα η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ύψος του χιονιού είναι τρία έως πέντε εκατοστά.

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Μυκόνου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ) που προβλέπεται να επικρατήσουν στο νησί αποφάσισε ο δήμος Μυκόνου σήμερα Τετάρτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.
Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Άνδρου, σύμφωνα με την οποία οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες δύο ημέρες, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση ελήφθη μετά την έκδοση δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων και κατόπιν του έκτακτου Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Σεπτεμβρίου 2018.
Επίσης, ο δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χιόνι στο Βελούχι, στο μηδέν το θερμόμετρο

Πολύ νωρίς ήρθαν φέτος τα πρώτα χιόνια στη Στερεά Ελλάδα.
Εικοσι έξι Σεπτεμβρίου και στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου το έστρωσε όπως μεταδίδει το star Κεντρικής Ελλάδας.
Οι μετεωρολόγοι είχαν προαναγγείλει την ραγδαία μεταβολή του καιρού με τον «Ξενοφωντᨻ και οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν.
Η θερμοκρασία στο χιονοδρομικό κέντρο έφτασε τους μηδέν βαθμούς (!) ενώ στο Καρπενήσι τους εφτά.
Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου