Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ανασκευάζουν τις δηλώσεις Ζάεφ οι Σκοπιανοί

Έπειτα από τις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς για τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ, για τη «μοναδική Μακεδονία», το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ ανασκεύασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας

Ανασκευάζουν τις δηλώσεις Ζάεφ οι Σκοπιανοί | tovima.gr
Τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ανασκεύασε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας, μετά την έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς.
Στην πρώτη δημοσίευση του ΜΙΑ, φερόταν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ να δηλώνει πως «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας».
Αντίθετα, στην τροποποιημένη δημοσίευση της συνέντευξης του πρωθυπουργού Ζάεφ, η δήλωσή του είναι: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα κομμάτι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, άλλο στη Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στη χώρα μας».
Μάλιστα φαίνεται να διευκρινίζει πως ο προσδιορισμός «Βόρεια», που θα προστεθεί στην νέα ονομασία, ξεχωρίζει την ΠΓΔΜ από τις περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Οι αρχικές δηλώσεις Ζάεφ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στη χώρα μας, με τα πολιτικά κόμματα να υπογραμμίζουν πως φάνηκαν άμεσα οι επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στη γειτονική χώρα.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το γεγονός αν πρόκειται για λανθασμένη απόδοση των δηλώσεων του σκοπιανού πρωθυπουργού στο αρχικό κείμενο του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΙΑ ή αν μετά τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, η κυβέρνηση της πΓΔΜ θέλησε να ανασκευάσει.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου