Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Κορέα – Ελλάδα 48-58: Με ψυχή, καρδιά και μυαλό προκρίθηκε η Εθνική


Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2018
Η Εθνική Γυναικών πήρε την πρόκριση για τις δώδεκα καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς νίκησε με 58-48 την Κορέα και τερμάτισε στην 3η θέση του Α’ Ομίλου. Η «γαλανόλευκη» για ένα ημίχρονο τα βρήκε… μπαστούνια απέναντι στην Κορεά, αλλά στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοσή της και πήρε τη νίκη – πρόκριση. Η Εθνική πέρασε στη β’ φάση της διοργάνωσης και περιμένει να μάθει την αντίπαλό της (Νιγηρία, Τουρκία η Αργεντινη), η οποία θα προκύψει από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Νιγηρίας με την Αργεντινή. Η «γαλανόλευκη» πάντως είδε την Μάλτση να αποχωρεί στις αρχές της τέταρτης με ενοχλήσεις στη μέση και πλέον αναμένει να μάθει τον αντίπαλό της στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι (26/9).
Η MVP
Η Άρτεμις Σπανού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους (3/9 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 7/12 βολές) και 12 ριμπάουντ και πήρε τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το limit up στην απόδοσή της.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Η Εθνική Γυναικών στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καταπληκτική άμυνα και είναι χαρακτηριστικό πως από το 24′ (33-39) ως το 36′ (35-56) κράτησε τις αντιπάλους της στο… μηδέν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η Κορέα στο α’ ημίχρονο της αναμέτρησης κατάφερε να «βραχυκυκλώσει» την Εθνική Γυναικών βγάζοντας εκτός… αγώνα τη Μάλτση, καθώς η άμυνά της ήταν επικεντρωμένη στην Ελληνίδα γκαρντ. Η «γαλανόλευκη» κατά πριν μειώσει σε 17-16 στο 10′, βρέθηκε δύο φορές στο -6 (14-8 στο 7′ και 17-11 στο 8′), ενώ στο 12′  η Κορέα ξέφυγε με 25-18.  Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Κορέατης στα τέλη της πρώτης περιόδου δημιούργησε προβλήματα στην ελληνική ομάδα, η οποία, όμως, με ένα μικρό σερί ισοφάρισε σε 25-25 στο 16′. Ακολούθησε, όμως, ένα… άκαπνο τετράλεπτο και η Κορέα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 28-25.
Η «γαλανόλευκη» στην τρίτη περίοδο έδειξε το καλό της πρόσωπο κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση. Η «γαλανόλευκη» βρήκε ρυθμό από την άμυνά της, ενώ «διάβασε» καλύτερα το παιχνίδι. Η Εθνική «εκμεταλλεύτηκε» τα μις ματς και χτύπησε με την Σπανού, η οποία στο 21′ έδωσε για δεύτερη προβάδισμα στην Εθνική (28-29), η οποία εν συνεχεία βρήκε λύσεις τόσο στο σετ παιχνίδι, όσο και στο «ανοιχτό» γήπεδο. Η Καλτσίδου, η Σωτηρίου (στην πρώτη της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης  και η Λύμουρα ήταν καταλυτικές, ώστε η Εθνική να ξεφύγει με 30-39 στα μισά σχεδόν της περιόδου και να  κλείσει το δεκάλεπτο στο +10 (35-45).
Η Εθνική Γυναικών με την εμφάνισή τους στην τρίτη περίοδο έβαλε το… νερό στο αυλάκι, αλλά τα «γαλανόλευκα» κορίτσια συνέχισαν με το πόδι στο… γκάζι. Η Εθνική Γυναικών με σερί 0-11 ξέφυγε με 21 πόντους (35-56, 36′) κι εντέλει επικράτησε με 58-48
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Η Εθνική Γυναικών στην «Quico Cabrera Arena» είχε στο πλευρό της 50 Έλληνες φίλαθλους, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους γαλανόλευκο χρώμα στις κερκίδες.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  Κάτο (Ιαπωνία), Γιε (Κίνα), Καστίγιο (Ισπανία)
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 28-25, 35-45, 48-58
Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμάτη 5 (1), Λύμουρα 2, Σπυριδοπούλου 2., Παυλοπούλου 7 (1), Μάλτση 3 (1), Σωτηρίου 4, Κοσμά Σπανού 13 (12 ριμπάουντ) Καλτσίδου 8 (2), Χριστινάκη 6 (6 ριμπάουντ)
Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Η Εθνική Γυναικών πήρε την 3η θέση του Α’ Ομίλου και προκρίθηκε στην β΄φάση της διοργάνωσης, ενώ η Κορέα αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ελλάδα στη β’ φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει 2η στον Β’ Όμιλο, δηλαδή ή την Τουρκία, ή τη Νιγηρία, ή την Αργεντινή. Η Νιγηρία θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής, αν νικήσει την Αργεντινή (19:30), αλλιώς όλα θα κριθούν από τις διαφορές στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων.  Αν η Αργεντινή ανατρέψει τα προγνωστικά και νικήσει με 1 ως 46 πόντους, η Τουρκία θα πάρει την 2η θέση και θα κοντραριστεί με την Ελλάδα. Η Αργεντινή για να πάρει την 2η θέση,  πρέπει να επικρατήσει της Τουρκίας με διαφορά μεγαλύτερη των 47 πόντων.
ΠΗΓΗ: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου