Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Οργισμένος ο Κάβανο αρνήθηκε τις κατηγορίες της Φορντ (βίντεο)


Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2018



Ο δικαστής Brett Kavanaugh ορκίζεται πριν την κατάθεσή του (Saul Loeb/Pool Photo via AP).
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο δικαστής Μπρετ Κάβανο (Brett Kavanaugh), υποψήφιος που έχει υποδείξει ο πρόεδρος  Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, οργισμένος, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας, αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική επίθεση.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση της Δρ Κριστίν Μπλέιζι Φορντ (Christine Blasey Ford), η οποία απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο την άποψη ότι ίσως να είχε κάνει λάθος ως προς την ταυτότητα του δράστη.
Οι κατηγορίες από την Φορντ και άλλες γυναίκες, όπως είπε ο κ. Κάβανο, έχουν «ολοκληρωτικά και οριστικά καταστρέψει» την οικογένειά του και την φήμη του. Με δυνατή φωνή, ο συντηρητικός δικαστής, επεσήμανε στην Επιτροπή πως η διαδικασία έγκρισής του έχει καταστεί «εθνική ντροπή». «Εχετε αντικαταστήσει το ‘advice and consent’ (συμβουλή και συναίνεση) με το ‘search and destroy’ (έρευνα και εξόντωση)», είπε.

Απαντώντας στην δήλωση της Φορντ πως είναι 100% σίγουρη πως ο Κάβανο της επιτέθηκε, τόνισε πως «δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό σε εκείνη ή σε οποιονδήποτε».
Με την υποστήριξη μεταξύ Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, σημείωσε ότι δεν θα παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του. «Μπορείτε να με νικήσετε στην τελική ψηφοφορία, αλλά ποτέ δεν θα με κάνετε να παραιτηθώ, ποτέ», δήλωσε.
Πίσω του καθόταν η σύζυγός του, Ασλεϊ, μοιάζοντας προσβεβλημένη. Ο ίδιος δάκρυσε σχεδόν όταν ανέφερε την μητέρα του, την αδερφή του και αργότερα τον πατέρα του.
Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο απέρριψε «κατηγορηματικά και χωρίς καμία αμφιβολία» την κατηγορία ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην Φορντ όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου, πριν από 36 χρόνια και δήλωσε «αθώος».
Μίλησε εκτεταμένα για την καριέρα του και την οικογένειά του, τονίζοντας ότι «ποτέ κανείς δεν τον κατηγόρησε για οποιουδήποτε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά».
Ο Κάβανο δεν αμφισβήτησε ότι η 51χρονη καθηγήτρια μπορεί πράγματι να έπεσε θύμα επίθεσης, αλλά όχι από αυτόν. Μάλιστα δάκρυσε, όταν είπε ότι η κόρη του τον παρότρυνε «να προσευχηθούν για αυτήν τη γυναίκα».
.
Εξήγησε ότι δεν πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με την Φορντ, ούτε κινούνταν στους ίδιους κύκλους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχαν συναντηθεί κάποια στιγμή, σε κάποια εκδήλωση.
Επέμεινε όμως ότι δεν συνέβη ποτέ η επίθεση για την οποία τον κατηγορεί η Φορντ, κάτι που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τη μαρτυρία μιας στενής φίλης της η οποία έχει δηλώσει ότι δεν τον γνωρίζει. Επισήμανε επίσης τα κενά στην κατάθεση της καταγγέλουσας ενώ, όπως είπε, ο ίδιος έχει δώσει στην επιτροπή της Γερουσίας τα ημερολόγια του την εποχή εκείνη, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι δραστηριότητές του.
Ο δικαστής είπε ότι πράγματι κάποιες φορές ήπιε «πάρα πολλές μπίρες», αλλά δεν έφτασε σε σημείο να χάσει τις αισθήσεις του.
Χαρακτήρισε «τσίρκο» τα όσα συμβαίνουν και «συκοφαντίες» της τελευταίας στιγμής τις κατηγορίες σε βάρος του που έχουν ως σκοπό να τον τρομάξουν και να τον αναγκάσουν να αποσυρθεί. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του ήταν «ένα υπολογισμένο και ενορχηστρωμένο πολιτικό πλήγμα που πυροδοτήθηκε από οργή εναντίον του Τραμπ», υποστήριξε.
Πηγή: ΑΡ, Reuters, AFP, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου