Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

3 έως 10 χρόνια φυλακή ο Bill Cosby για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Andrea Constand



ΝΟΡΙΣΤΑΟΥΝ. Ο Μπιλ Κόσμπι (Bill Cosby) καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 έως 1ο χρόνια για την σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Αντρεα Κώνστάντ (Andrea Constand) το 2004, καθώς o δικαστής, Steven O’Neill, ανακοίνωσε την ποινή του σήμερα, Τρίτη.
Υπενθυμίζεται πως ο Κόσμπι είχε κριθεί ένοχος στα τέλη Απριλίου του 2018 για τις κατηγορίες πως νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Κώνσταντ. Είναι ο πρώτος «αστέρας» της εποχής του κινήματος #MeToo που καταδικάστηκε για μία τέτοια υπόθεση.
Οι εισαγγελείς ήθελαν καταδίκη από 5 έως 10 χρόνια στη φυλακή. Επικαλούμενοι την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του και το ότι είναι τυφλός, οι δικηγόροι του Κόσμπι ζήτησαν να του επιβληθεί κράτηση κατ’ οίκον αντί για φυλάκιση.
Ο 81χρονος κωμικός ηθοποιός δεν προέβη σε κάποια δήλωση στο δικαστήριο. Καθόταν πίσω στην καρέκλά του, με το κεφάλι του ακουμπισμένο ενώ άκουγε την ποινή. Θα μπορέσει να διατυπώσει αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους έπειτα από τουλάχιστον τρία χρόνια κράτησης και το αίτημά του θα εξετασθεί από ειδική επιτροπή.
Οι δικηγόροι του έχουν ήδη δηλώσει πως θα ασκήσουν έφεση.
Ο δικαστής αποφάσισε επίσης να χαρακτηρίσει τον Κόσμπι βίαιο σεξουαλικό εγκληματία (sexually violent predator) βάσει της νομοθεσίας της Πενσιλβάνια.
Βάσει του χαρακτηρισμού αυτού, ο Κόσμπι θα πρέπει να συμμετέχει κάθε μήνα σε συμβουλευτικές συνεδρίες και να καταχωρισθεί ως σεξουαλικός παραβάτης στα αρχεία της αστυνομίας για το υπόλοιπο της ζωής του. Γείτονες και σχολεία θα ενημερώνονται για τη διεύθυνση της κατοικίας του και για τα εγκλήματά του.
Περισσότερες από 50 άλλες γυναίκες έχουν επίσης κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι περισσότερες κατηγορίες είναι πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη. Η υπόθεση Κώνσταντ ήταν η μοναδική που οδήγησε σε ποινικές κατηγορίες.
Κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής συνεδρίασης για την επιβολή ποινής τη Δευτέρα, η ομογενής κατέθεσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε πως η επίθεση που δέχθηκε από τον Κόσμπι την έκανε στο μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της να μην μπορεί να ξεπεράσει αυτό που της συνέβη και να προχωρήσει μπροστά.
«Ο Μπιλ Κόσμπι πήρε το ωραίο, υγιές νεανικό πνεύμα μου και το συνέθλιψε», έγραψε.
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης μεταξύ πέντε και δέκα ετών, επικαλούμενοι τη φύση του εγκλήματος του Κόσμπι, καθώς και τις άλλες κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.
Ζήτησαν είσης από τον δικαστή να επιβάλει πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Κόσμπι και να τον βάλει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. Αν ζητήσει ποτέ αναστολή της ποινής του, οι εισαγγελείς θέλουν να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε «ψυχοσεξουαλική αξιολόγηση» την οποία είχε αρνηθεί πριν από την καταδίκη του.
Πηγή: ΑΡ, Reuters, AFP, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου