Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

«Είμαι σίγουρη ότι ο Κάβανο μου επιτέθηκε» δήλωσε η Φορντ στη Γερουσία (βίντεο)


Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2018



Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2018

Η κ. Christine Blasey Ford ορκίζεται πριν την κατάθεσή της (Win McNamee/Pool Image via AP).
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τη βεβαιότητα ότι ο Μπρετ Κάβανο (Brett Kavanaugh), ο υποψήφιος που έχει υποδείξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, είναι ο άνθρωπος που της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια εξέφρασε ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Γερουσίας, η Δρ Κριστίν Μπλέιζι Φορντ (Christine Blasey Ford) απορρίπτοντας με κατηγορηματικό τρόπο την άποψη ότι ίσως να είχε κάνει λάθος ως προς την ταυτότητα του δράστη.
Με φωνή τρεμάμενη και με σχεδόν δάκρυα στα μάτια, η κ. Φορντ περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα έζησε εκείνο το βράδυ του 1982 λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πίστευα ότι ο Κάβανο θα με βιάσει».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολούθησε από το αεροσκάφος Air Force One την ακροαματική διαδικασία στη Γερουσία, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ ταξίδευε από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον και είδε την κατάθεση της Φορντ με μια μικρή καθυστέρηση, διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου Σάρα Σάντερς.
Η κατάθεση της  Δρ Κριστίν Μπλέιζι Φορντ ήρθε λίγες ώρες αφότου εμφανίστηκε και τρίτη γυναίκα η οποία κατηγορεί τον Κάβανο για σεξουαλικώς απρεπή συμπεριφορά, πράγμα που φέρνει τον δικαστή σε ακόμα πιο δύσκολη θέση και καθιστά επισφαλή την επικύρωση της υποψηφιότητάς του.
Κατά την έναρξη της πολυαναμενόμενης κατάθεσής της στη Γερουσία, η Φορντ δήλωσε «τρομοκρατημένη» αλλά επεσήμανε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση διότι θεωρεί την κατάθεσή της «πολιτικό καθήκον».
«Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή το θέλω. Είμαι τρομοκρατημένη. Βρίσκομαι εδώ διότι θεωρώ ότι είναι πολιτικό καθήκον μου να σας πω όσα μου συνέβησαν, όταν ο Μπρετ Κάβανο και εγώ ήμασταν μαθητές Λυκείου» εξήγησε η Φορντ.
«Εδώ και πολύ καιρό, φοβόμουν πάρα πολύ και ντρεπόμουν πάρα πολύ να μιλήσω για τα γεγονότα» δήλωσε θέλοντας να εξηγήσει γιατί τόσο πολύ καιρό κρατούσε τη σιωπή της για αυτήν την επίθεση, που «στοίχειωσε με επεισοδιακό τρόπο» την ενήλικη ζωή της.
Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπρετ Κάβανο και ένας φίλος του της επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς, ενώ ήταν «τελείως μεθυσμένοι». Ο Κάβανο την ακινητοποίησε κρατώντας την με τη βία πάνω σε ένα κρεβάτι, προτού επιχειρήσει να της βγάλει τα ρούχα. Της έκλεισε το στόμα με το χέρι για να την εμποδίσει να φωνάξει. Εκείνη κατάφερε τελικά να ξεφύγει και να τραπεί σε φυγή.
Η Φορντ μετά την εισαγωγή που έκανε, περιγράφοντας τα όσα βίωσε από τον Κάβανο, μίλησε για την επίπτωση που είχε στη ζωή της το περιστατικό αυτό. Δέχθηκε σειρά ερωτήσεων τόσο από τα μέλη της Επιτροπής όσο και από την εισαγγελέα Ρέιτσελ Μίτσελ που κλήθηκε από την Επιτροπή για να βοηθήσει με τις δικές της ερωτήσεις.
Οπως είναι γνωστό, ο δικαστής αρνείται τις κατηγορίες και μάλιστα προχώρησε τη Δευτέρα σε μια ασυνήθιστη κίνηση να παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία είπε ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να αποσύρει την υποψηφιότητά του υπό το βάρος όλης αυτής της κατάστασης.
Ο Κάβανο κατέθεσε ενώπιον των γερουσιαστών αμέσως μετά το πέρας της κατάθεσης της Φορντ.
«Είμαι εδώ (…) για να απαντήσω σε αυτούς τους ισχυρισμούς και να πω την αλήθεια» αναφέρεται στο κείμενο της κατάθεσης που είχε δώσει ήδη από την Τετάρτη στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας ο Κάβανο. «Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν επιτέθηκα σεξουαλικά σε κανέναν, ούτε στο Λύκειο, ούτε στο κολέγιο, ούτε ποτέ».
Οπως προαναφέρθηκε, η κατάθεση της Φορντ έλαβε χώρα λίγες ώρες αφότου και μια άλλη γυναίκα ήρθε στο προσκήνιο με κατηγορίες σεξουαλικής φύσης κατά του Κάβανο.
Ο Μάικλ Αβενάτι, ο δικηγόρος της εν λόγω γυναίκας, υπέβαλε τη γραπτή, ένορκη κατάθεσή της στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Ο Αβενάτι αποκάλυψε τα στοιχεία της πελάτισσάς του μέσω του Twitter, όπου ανάρτησε και μια φωτογραφία της, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της.
Στην ένορκη κατάθεσή της η γυναίκα αυτή, που ονομάζεται Τζούλι Σουίτνικ, περιγράφει διάφορα επεισόδια στα οποία ήταν μάρτυρας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώ ισχυρίζεται ότι ήταν και η ίδια θύμα ομαδικού βιασμού «περίπου το 1982», στον οποίο ήταν παρόντες ο Κάβανο και ένας φίλος του, ο Μαρκ Τζατζ. Δηλώνει επίσης ότι τότε είχε αποκαλύψει τι της συνέβη σε δύο άλλα πρόσωπα.
Η Σουίτνικ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια διαφόρων «πάρτι» που οργανώνονταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, την περίοδο 1981-82, ο τότε μαθητής Μπρετ Κάβανο και ο Μαρκ Τζατζ κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και συμπεριφέρονταν απρεπώς στα κορίτσια, τα άγγιζαν και, όπως υποστηρίζει, δεν δέχονταν το «όχι» ως απάντηση.
Ισχυρίζεται επίσης ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών του Κάβανο και του Τζατζ να μεθύσουν τις κοπέλες ώστε στη συνέχεια να τις βιάσουν ομαδικά διάφορα αγόρια σε ένα διπλανό δωμάτιο. Αυτό, όπως λέει, συνέβη και στην ίδια το 1982 και πιστεύει ότι την είχαν ναρκώσει με κάτι που έριξαν στο ποτό της.
Να σημειωθεί ότι ο Αβενάτι εκπροσωπεί και την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε από τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να μην αποκαλύψει την ερωτική σχέση που διατηρούσε μαζί του πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου